Αρχική Πρόταση Το Διοικητήριο και η Α’ Αστική να μετατραπούν σε νεο Αρχαιολογικό Μουσείο,...

Το Διοικητήριο και η Α’ Αστική να μετατραπούν σε νεο Αρχαιολογικό Μουσείο, η Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και η Πλατεία Ηρώων να γίνουν πραγμ

Επαναφέρουμε την πιο κάτω πρόταση μας πιστεύοντας ότι κάθε μέρα είναι και πιο επίκαιρη, μέχρι να ευαισθητοποιήσουμε τους τοπικούς άρχοντες μπας και ασχοληθούν με αυτό το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

Λέμε λοιπόν, είναι δυνατόν η Λεμεσός με δυο αρχαία Βασίλεια να την “αγκαλιάζουν” στα δυο άκρα της να μην έχει ένα Αρχαιολογικό Μουσείο του “χαιρκού” και να μην ακούμε και κανένα παράπονο γι΄αυτό;

Η Λεμεσός χρειάζεται και αξίζει να έχει ένα αρχαιολογικό μουσείο αντάξιο της ιστορίας της και αντάξιο της σημερινής της θέσης σαν τουριστικός προορισμός υψηλού επιπέδου αλλα και σαν επιχειρηματικό κέντρο της Κύπρου.

Το κτήριο το οποίο σήμερα στεγάζει την επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού έχει τα μαύρα του τα χάλια, προτείνουμε όπως αυτό μαζί με το επίσης ιστορικό κτήριο της Α΄Αστικής με το οποίο γειτνιάζει να δημιουργήσουν ένα μουσειακό συγκρότημα στολίδι για την πόλη μας και όλη την Κύπρο.

Ταυτόχρονα η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου να γίνει πραγματική πλατεία με το κλείσιμο του κομματιού της οδού Ανεξαρτησίας μπροστά από αυτήν καθώς επίσης και την ταυτόχρονη πεζοδρόμηση και κλείσιμο των δρόμων που περιβάλλουν την Πλατεία Ηρώων.

Έτσι θα υπάρξει μια συνένωση και άμεση επαφή των δυο πλατειών, που θα γίνουν πραγματικές πλατείες, μαζί και με το μουσείο, αλλά και με το Ριάλτο και τους άλλους πολιτιστικούς και ψυχαγωγικούς χώρους οι οποίοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται ένας σημαντικός πυρήνας μεγάλου ενδιαφέροντος για τους ντόπιους αλλά ιδιαίτερα και για τους ξένους επισκέπτες της πόλης μας και δημιουργείται αυτός ο χώρος ακρίβως στην καρδιά του ιστορικού/εμπορικού κέντρου της Λεμεσού.

Υ.Γ. Αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζονται χρήματα για να γίνουν όλα αυτά. Καθώς επίσης και ότι σήμερα δύσκολα μπορούν να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι. Σήμερα όμως όσο ποτέ πριν αυτά τα έργα είναι απόλυτα αναγκαία. Είναι επένδυση στο κέντρο της πόλης, επένδυση για όλη την Λεμεσό και γι΄αυτό όλοι στη Λεμεσό θα πρέπει να δουλέψουν για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου….