Αρχική Οικονομολόγος Το ΔΝΤ ζητεί άμεσα να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, ας μας πει και...

Το ΔΝΤ ζητεί άμεσα να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, ας μας πει και που θα πάνε αυτά τα λεφτά

Το ΔΝΤ είπε ο εκπρόσωπος του με τον παχουλό μισθό, ζητά την άμεση έναρξη διαδικασίας από την Κύπρο για τις ιδιωτικοποιήσεις των τριών κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν μας έδωσε όμως και τα επιχειρήματα γιατί να το κάνουμε αυτό, γιατί το επιχείρημα της είσπραξης 1,4 δισσεκατομυρίων από την πώληση τους, δεν μας πείθει.

Τι όμως θα έλεγε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, η κυρία Νάντια και η μαστόρισσα της, αν έλεγα κι΄εγώ ότι πρέπει άμεσα να ιδωτικοποιηθεί το ΔΝΤ, το οποίο είναι στην ουσία μια κρατική υπηρεσία;

Και μπαίνοντας πιο πολλά στην ουσία του θέματος, πως τους πέφτει λόγος για να το λένε αυτό; Ξέρω θα μου πείτε δεν κρατούμε λεφτά, πως θα πληρώσουμε, καλέσαμε την τρόικα και το ίδιο παραμύθι.

Η αλήθεια είναι ότι το ΔΝΤ δεν μας έδωσε ένα ευρώ, ίσως μας δώσει αν χρειαστεί ένα δισσεκατομύριο, ενώ στην πραγματικότητα η τρόικα ούτε κι΄αυτή μας έδωσε ή θα μας δώσει ούτε και σεντ.

Θα πείτε ότι λαλώ πελλάρες. Βέβαια και δεν σας αδικώ γιατί αυτά σας λένε, αυτά ακούτε, αυτά ξέρετε. Ας το αναλύσουμε όμως λίγο για να μάθουμε όλοι και να το καταλάβουμε πιο καλά.

Η περιβόητη τρόικα θα μας δώσει λένε μέχρι και 10 δισσεκατομύρια. Που θα πάνε αυτά και πως θα τα χρησιμοποιήσουμε ρωτούν ευλόγως και με απορία πολλοί πολίτες.

Τα 7,5 δισσεκατομύρια θα πάνε για αναδιάρθρωση του χρέους του κράτους μας, αυτού που συσσωρεύτηκε από το 1960 μέχρι σήμερα. Δηλαδή μας τα δίνουν για να ξοφλήσουμε αυτά που τους χρωστάμε.

Το άλλο 1,5 δισσεκατομύριο μας το δίνουν για να ανακεφαλαιωποιηθεί ο συνεργατισμός λόγω των αναγκών που η τρόικα και η Ευρωπαική Ένωση του δημιούργησαν και αναφέρω απλά την λέξη Βασιλεία.

Και μας έμεινε 1 δισσεκατομυριάκι. Αυτό είναι το ποσό που αν χρειαστεί ίσως μας δώσει το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ το οποίο δεν μας έδωσε τίποτα και του επιτρέπουμε να κάνει κουμάντο στις ζωές και στα σπίτια μας.

Να επιστρέψουμε όμως στο θέμα του δανεισμού για την εξόφληση των υφιστάμενων Ευρωπαικών ομολογιακών δανείων της Κυπριακής δημοκρατίας, δηλαδή των 7,5 δισσεκατομυρίων.

Αυτοί λοιπόν που ζητούσαν από την Ρωσία να μας επιμηκύνει το δάνειο των 2,5 δισσεκατομυρίων και να μειώσει και το επιτόκιο, αυτοί για τα οφειλόμενα τους σε αυτούς μας έφεραν αυτό το μνημόνιο.

Ένα ισοπεδωτικό μνημόνιο το οποίο οδηγεί σε εξαθλίωση τον λαό, σε μείωση εισοδημάτων που σημαίνει μικρότερη οικονομία, που σημαίνει λιγότερα έσοδα για το κράτος, που σημαίνει περισσότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Κι΄αυτό θα οδηγήσει σε νέες ανάγκες του κράτους για ισοσκελισμένο προυπολογισμό, αυτό θα σημαίνει νέες ανάγκες των τραπεζών για κεφάλαια κι΄αυτό θα σημαίνει ότι η θηλιά στον λαό θα σφίγγει όλο και περισσότερο.

Γι΄αυτό και κανένα μνημόνιο δεν μπορεί να φέρει την ανάπτυξη, την οικονομική πρόοδο, την πρόοδο των λαών. Και για την κάλυψη αυτών των αναγκών που μας δημιουργούν, εκεί θα πάνε τα χρήματα των ημικρατικών.

Δημιουργούν λοιπόν τις ανάγκες μέσα από την ολοκληρωτική λιτότητα και μετά ζητούν την κάλυψη των ελλειμάτων που φυσιολογικά δημιουργούνται. Με φόρους, απολύσεις, μειώσεις μισθών.

Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στην τέλεια συνταγή που οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή.

economo ΛΟΓΟΣ…