Αρχική Λεμέσιος Το κέντρο για να συντηρηθεί χρειάζεται και τον μαζικό τουρισμό, μπορούμε για...

Το κέντρο για να συντηρηθεί χρειάζεται και τον μαζικό τουρισμό, μπορούμε για ακόμη 300 τουλάχιστον χιλιάδες τουρίστες με μικρά ξενοδοχεία σ

Σύμφωνα με τον πιο κάτω πίνακα και σχετικό κείμενο το οποίο ετοίμασε το KI.T.A. Γερμασόγειας το 60% των τουριστών που έρχονται στην Κύπρο επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία 1, 2 και 3 αστέρων.

Όταν αναφερόμαστε στο ποσοστό του 60% των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο στην Κύπρο τότε θα πρέπει να ξέρουμε ότι σε αριθμούς μιλάμε για περίπου 1,44 εκατομμύρια τουρίστες.

Η Λεμεσός, η πόλης μας για την οποία όλοι περηφανευόμαστε, για την οποίο όλοι και σωστά λέμε ότι είναι η ομορφότερη πόλη στην Κύπρο και μια από τις πιο όμορφες πόλεις στην Μεσόγειο, συγκεντρώνει μόλις 200 χιλιάδες τουρίστες ετησίως.

Αν δούμε τώρα ξανά τον πιο κάτω πίνακα τότε όσοι επιλέγουν τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων φτάνουν στο ποσοστό του 40%, δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς σε περίπου 960 χιλιάδες τουρίστες.

Αν τώρα δουλέψουμε τους αριθμούς, η Λεμεσός που έχει σχεδόν μόνο 4αστερα και 5αστερα ξενοδοχεία καταφέρνει να προσελκύσει το 21% του ας τον πούμε ποιοτικού τουρισμού που έρχεται στην Κύπρο.

Είναι όμως αυτό ικανοποιητικό για την πόλη μας. Μήπως έφτασε ο καιρός για να σχεδιάσουμε και να ξαναδούμε τι θέλουμε; Το νεο κέντρο της πόλης της Λεμεσού μπορεί να συντηρηθεί χωρίς τουρισμό;

Εγω λέω όχι. Και γι΄αυτό είναι καιρός πέραν του τάχατες ποιοτικού τουρισμού, η Λεμεσός να στοχεύσει και στον μαζικό τουρισμό. Αυτό θα σημαίνει γεμάτα καταστήματα, καφετέριες, γεμάτο το κέντρο της πόλης.

Για να το πετύχουμε όμως αυτό πρώτιστα θα πρέπει να έχουμε διαθέσιμες κλίνες. Σε ξενοδοχεία 1, 2, 3 αστέρων έτσι που αν πιάσουμε ανάλογο ποσοστό κι΄από την πίττα αυτή, δηλαδή το 20%, τότε θα έχουμε ακόμη 300 χιλιάδες τουρίστες.

Τότε η πόλη μας θα απογειωθεί και είναι πολύ απλό για να το εξηγήσω περισσότερο. Η Λεμεσός σήμερα προσφέρεται, με αναγέννηση της τουριστικής περιοχής, αλλά και πολύ περισσότερο, με μικρά ξενοδοχεία στο κέντρο.

Όπως ήταν παλιά στην επίχωση το Aquamarina, στον Ενάεριο το μικρό ΚΑΝΙΚΑ, στο ΓΣΟ το Eden Beach. Σήμερα όσο ποτέ πριν η Λεμεσός χρειάζεται και πρέπει να ξαναέχει στο κέντρο ξενοδοχεία σαν κι΄αυτά.

ο ΛΕΜΕΣ ιος

 …

image