Αρχική Λεμέσιος Το κέντρο της Λεμεσού δεν θυμίζει καν εκείνο της Λευκωσίας, γιορτάρες μέρες...

Το κέντρο της Λεμεσού δεν θυμίζει καν εκείνο της Λευκωσίας, γιορτάρες μέρες του Δεκαπενταυγούστου! Τι λέει γι΄αυτό η Δημοτική Αρχή; Καλά το

Την στιγμή που όλες οι παραλιακές πόλεις, σε Κύπρο, Ελλάδα και προφανώς όλη την Μεσόγειο, σφύζουν από ζωή στα μέσα Αυγούστου και ιδιαίτερα αυτές τις γιορτάρες μέρες των διακοπών, το κέντρο της πόλης μας μοιάζει εγκατελειμένο.

Και δεν θυμίζει καν εκείνο της Πρωτεύουσας όπου ναι έχει περισσότερο κόσμο κι΄ας μην είναι τόσο φυσιολογικό να πάει σήμερα ένας στην Λήδρας με 40 βαθμούς πάστην κκελέ για να φάει λαχματζούν που τον Άρμεν ή χαλουμόπιττα που την Αλεξού!

Κι΄όμως εκεί έχει ακόμη λίγο κόσμο, ενώ οι παραλιακές, οι Φοινικούδες στην Λάρνακα και το Λιμανάκι στην Πάφο, ξεχείλισαν από τουρίστες, ντόπιους και εισγόμενους. Είναι αυτό που λέμε ότι υπήρχε λαοθάλλασα, για να μην πω για Αγία Νάπα και Πρωταρά!

Η Λεμεσός όμως; Το καμάρι μας; Η πόλη που εμείς πιστεύουμε και όχι αδικαιολόγητα ότι είναι μια πανέμορφη πόλη; Έχετε επισκεφθεί χθες και σήμερα το κέντρο της Λεμεσού; Έχετε επισκεφθεί ακόμη και την λεγόμενη τουριστική μας περιοχή;

Καλά τον ΚΟΤ δεν τον κόφτει, πόσες φορές να το πούμε; Για το Κυπριακό κράτος η Λεμεσός δεν είναι πόλη τουριστική. Σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ ή μάλλον κούνια που τους κούναγε και δεν ξέρουν πραγματικά τι η Κύπρος χάνει με αυτό.

Όμως ας αφήσουμε τον ΚΟΤ, ας επικεντρωθούμε στο κέντρο της Λεμεσού. Το οποίο αν λέγαμε ότι πριν χρόνια δεν είχε και κάτι, τώρα έχουμε τον Μώλο (Προκυμαία το λέμε τώρα), έχουμε το Κάστρο, την Μαρίνα, την Σαριπόλου, ε, τώρα έχουμε, έχουμε.

Και έχουμε και τις παραλίες, έχουμε τα clubs, έχουμε τα εστιατόρια, είμαστε τελοσπάντων, η ΛΕΜΕΣΟΣ. Πως λοιπόν είναι δυνατόν τις μέρες αυτές, η πόλη αυτή, να είναι κυριολεκτικά νεκρή; Τι λέει η Δημοτική Αρχή γι΄αυτό, αν δηλαδή το κατανοεί;!

Για όσους θέλουν να καταλάβουν, κατάλαβαν. Αν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν καταλαβαίνει τότε θα πρέπει σε έναν χρόνο και κάτι από σήμερα να έχουμε μια δημοτική αρχή που να κατανοεί. Αυτά τα απλά, τα εύκολα, τα πολύ σημαντικά.

Η Λεμεσός θέλει και χρειάζεται τουρισμό. Εγχώριο και εισαγώμενο. Η Λεμεσός πριν μερικά χρόνια είχε 36 χιλιάδες κλίνες. Σήμερα έχει μόλις 13. Είναι πασιφανές το τι πρώτιστα θα πρέπει να επιδιωχθεί. Κι’ αυτό θα πρέπει να γίνει στην καρδιά της Λεμεσού!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…