Αρχική Λεμέσιος Το κράτος να επιστρέψει τα χρήματα που άδικα ή και λανθασμένα εισέπραττε...

Το κράτος να επιστρέψει τα χρήματα που άδικα ή και λανθασμένα εισέπραττε για 35 χρόνια από τον Δήμο Λεμεσού, να πάνε για έργα στην πόλη

Όπως πρόσφατα βγήκε στην επιφάνεια, η υπηρεσία φορολογίας του κράτους αποφάσισε να φορολογήσει την ακίνητη περιουσία των Δήμων η οποία χρησιμοποιείται είτε για εμπορικούς σκοπούς είτε για σκοπούς ενοικίασης.

Όπως είχε αναφερθεί εδώ και 35 χρόνια οι Δήμοι δεν κατέβαλλαν αυτή την φορολογία κι΄αυτό θα έπρεπε να επανεξεταστεί. Ωστόσο μετά από αντιδράσεις το κράτος πήρε προς το παρών πίσω την απόφαση του αυτή.

Ωστόσο μας προέκυψε ένα πολύ σημαντικό θέμα. Όπως ο Δήμος Λεμεσού ανακοίνωσε, ο μεγαλύτερος δήμος της Κύπρου κατέβαλλε κανονικά αυτή την φορολογία όλα αυτά τα χρόνια, που κανένας άλλος δήμος δεν πλήρωνε.

Κι΄αυτό που σαν πόλη της Λεμεσού πρέπει να ζητήσουμε και να διεκδικήσουμε δυναμικά είναι το κράτος να δώσει στην πόλη μας πίσω όλα αυτά τα λεφτά, σε περίπτωση που δεν θα φορολογηθούν και οι άλλοι δήμοι για την ίδια περίοδο.

Δεν γνωρίζω πιο είναι αυτό το ποσό που ο Δήμος Λεμεσού κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια ωστόσο θα πρέπει να μιλάμε για ένα σημαντικό κονδύλι με το οποίο θα μπορούσαν να γίνουν σημαντικά έργα στην Λεμεσό.

Όπως για παράδειγμα η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου, κάτι που η πόλη μας χρειάζεται άμεσα. Η πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας, κάτι που η πόλη μας χρειάζεται άμεσα. Η Πλατεία Ειρήνης την οποία το κράτος έχει ξεχάσει.

Αν λοιπόν το κράτος δεν έχει δώσει τίποτα εδώ και χρόνια για έργα στην Λεμεσό, να μας δώσει τώρα τα χρωστούμενα. Τα οποία όλη η πόλη θα πρέπει να τα απαιτήσει και σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να τα χαρίσει!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…