Αρχική Τελευταία Νέα Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποκτά πρόσβαση στην Ναυτική Σχολή της BSM

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποκτά πρόσβαση στην Ναυτική Σχολή της BSM

Διαβάστε το δελτίο τύπου από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας:

Με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης της «Γαλάζιας Οικονομίας», για ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και άνοιγμα θέσεων εργασίας στο τομέα των Ναυτιλιακών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η εταιρεία Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας. Η συμφωνία αυτή δίνει στη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου (ΝΑΚ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης των εγκαταστάσεων του υπερσύγχρονου Ναυτικό Εκπαιδευτικό Κέντρο (Maritime Training Centre) της BSM, που στεγάζονται στο χώρο της μαρίνας Λεμεσού.

image

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προωθώντας την «Γαλάζια Οικονομία», πρωτοπορεί άλλη μια φορά με τα προγράμματα σπουδών του για αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού», δήλωσε ο Δρ. Νίκος Περιστιάνης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Όπως επισήμανε, η Ναυτική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα αρχίσει να δέχεται φοιτητές από το Σεπτέμβριο του 2016, για σπουδές σε τρείς κλάδους: Ναυτική Επιστήμη, Ναυτική Μηχανολογία και Ναυτική Ηλεκτροτεχνολογία. Τα πτυχία αυτά απευθύνονται σε Ανθυποπλοιάρχους, Τρίτους Μηχανικούς και Ηλεκτροτεχνολόγους, και προσφέρουν υψηλό επίπεδο γνώσης και εκπαίδευσης, καθώς και ανάπτυξη των δεξιοτήτων σε σχέση πάντα με τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες έχουν σημαντικό ρόλο στην ναυτική βιομηχανία.

image

Αναφερόμενος στη συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την εταιρεία Bernhard Schulte Shipmentmanagement, o Εκτελεστικός Διευθυντής της BSM, Πλοίαρχος Norbert Aschmann, τόνισε ότι η BSM έχει μακρά, διακεκριμένη παράδοση και σύνδεση με την Κύπρο, αναγνωρίζοντας πως η χώρα αποτελεί σημαντικό ναυτικό κέντρο. «Στα χρόνια που έχουν περάσει, η εταιρεία μας επένδυσε σημαντικά ποσά για τη δημιουργία διεθνούς επιπέδου εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων στο νησί, για την επαγγελματική ανάπτυξη των θαλασσοπόρων του. Οι επενδύσεις συνεχίστηκαν και φέτος με την εγκατάσταση τεχνολογικά προηγμένης Γέφυρας Κόνγκσμπεργκ (Kongsberg Full Mission Bridge), καθώς και με την εγκατάσταση Προσομοιωτή Μηχανοστασίου (Engine Room Simulator). H ευκαιρία συνεργασίας με τη Ναυτική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα διασφαλίσει, όπως αυτές οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις συμβάλλουν, όχι μόνο στην ανάπτυξη της καριέρας του προσωπικού της εταιρείας μας, αλλά και στο να δοθούν ευκαιρίες στη νέα γενιά θαλασσοπόρων, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση μέσω της Ναυτικής Ακαδημίας»….

image