Αρχική Τελευταία Νέα Το πλήρες και τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του κατακλυσμού στην πόλη μας

Το πλήρες και τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του κατακλυσμού στην πόλη μας

Αναλυτικά το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σάββατο 18 Ιουνίου,  Κυριακή 19 Ιουνίου & Δευτέρα 20 Ιουνίου

  • Λαϊκή Γιορτή με κυπριακά προϊόντα και άλλα παραδοσιακά είδη στον Ανατολικό Χώρο Στάθμευσης (επίχωση).

Σάββατο 18 Ιουνίου, 10:00π.μ. Ακτή Ολυμπίων

  • Αγώνες κολύμβησης ανοιχτής συμμετοχής και πεζοπορία εντός του νερού, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου από τον  Όμιλο Χειμερινών Κολυμβητών και Φίλων Λεμεσού Ακτή Ολυμπίων σε συνεργασία με τον Αθλητισμό για Όλους και τον ΚΟΑ.

Σάββατο 18 Ιουνίου & Δευτέρα 20 Ιουνίου

  • Περίπατος με το σκάφος MEDITERRANEO III της εταιρείας Αδελφοί Μασούρα για να δείτε την πόλη από τη θάλασσα και να θυμηθείτε τον παλιό  «Πάμπορο». Μαζί μας εν πλω το Σάββατο, 18 Ιουνίου η Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων και τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί.

Ώρες αναχώρησης: 18:00μ.μ. / 19:00μ.μ. / 20:00μ.μ. / 21:00μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: Ενήλικες: €5, Παιδιά (μέχρι 12 χρονών) €2

Όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού.

Κυριακή 19 Ιουνίου

Το St. Raphael Yacht Club διοργανώνει αγώνες σκαφών ανοιχτής θαλάσσης στις 12:00 το μεσημέρι από τη Μαρίνα του St Raphael, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου μέχρι τη Μαρίνα Λεμεσού.

Θεατράκι του Παραθαλάσσιου Πάρκου

9:00μ.μ. Η Σχολή Xορού Μαχαλλεκίδη παρουσιάζει πρόγραμμα με λαϊκούς χορούς.

9:30μ.μ. Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Νέοι Ορίζοντες» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με χορούς από τη Θράκη.

10.00μ.μ. Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ζήδρος» Πολεμιδιών παρουσιάζει κυπριακούς χορούς.

Δευτέρα 20 Ιουνίου

Αποβάθρες του Παραθαλάσσιου Πάρκου

4.00μ.μ. -5.-00μ.μ.Επίδειξη πλεύσης από την Ιστιοπλοϊκή Ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού μπροστά από τις αποβάθρες του Μώλου.

5.00μ.μ. Τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, στα πλαίσια της Γιορτής του Κατακλυσμού, στις 5.00 μ.μ. στο Παραθαλάσσιο Πάρκο του Μώλου, δίπλα από το Yellow Café και μεταξύ των αποβάθρων θα πραγματοποιηθεί επίδειξη και εκμάθηση του αθλήματος Slacklining για όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι θα επιβλέπονται από έμπειρους αθλητές.

To Slacklining είναι ένα άθλημα ισορροπίας όπου κάποιος ακροβατεί κατά μήκος ενός τεντωμένου ιμάντα, στερεωμένου ανάμεσα σε δύο σημεία αγκύρωσης.  Διαφέρει από το περπάτημα σε τεντωμένο σχοινί στο  ότι η γραμμή ισορροπίας εκτείνεται σαν ένα μακρύ και στενό τραμπολίνο, κάτι που επιτρέπει εντυπωσιακές φιγούρες και κόλπα. Ο βαθμός δυσκολίας και η ποικιλία στα κόλπα ποικίλει ανάλογα με το τον τρόπο που στήνεται ο ιμάντας.

8.00μ.μ.-11.00μ.μ. Αστροπαρατήρηση στον ουρανό της Λεμεσού – Αποβάθρα Παλιού Λιμανιού

Το House of Science σε συνεργασία με την Κοινότητα Ερασιτεχνών Αστρονόμων Κύπρου και το Science & Space Cafe, με αφορμή την πανσέληνο και την παρουσία των πλανητών Δία, Κρόνου και Άρη στον ουρανό, σας προσκαλούν  σ’ ένα μοναδικό αστροπάρτυ τη Δευτέρα του Κατακλυσμού στη γραφική αποβάθρα του Παλιού Λιμανιού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Παρατήρηση της Σελήνης μέσα από τηλεσκόπια και κιάλια
  • Γνωριμία με τον ουρανό της Λεμεσού και τους αστερισμούς
  • Παρατήρηση των πλανητών Δία, Κρόνου και Άρη μέσα από τηλεσκόπια

Θεατράκι του Παραθαλάσσιου Πάρκου

7.00μ.μ. Αναπαράσταση Αδώνειων Μυστηρίων. Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος ομάδα της Λυρικής Σκηνής Λεμεσού, υπό την καθοδήγηση της Ιόλης Μουστερή, ο Γόρης Γρηγοριάδης, ο ηθοποιός Χρύσανθος Χρυσάνθου και ομάδα από τις Μαζορέτες Λεμεσού. Η εκδήλωση θα αρχίσει με μια καλλιτεχνική – ιστορική αναφορά στο Θεατράκι του Παραθαλάσιου Πάρκου και θα τελειώσει με μια πομπή που θα καταλήξει στην Ακτή Ολυμπίων. Εκεί, κοπέλες θα εισέλθουν στη θάλασσα για να ρίξουν πήλινες κούπες με φρεσκοφυτεμένο σιτάρι στο νερό. Οι Αδώνειες γιορτές πραγματοποιήθηκαν για τελευταία φορά το 365 μ.Χ., ενώ αναπαραστάσεις τους έγιναν αρκετές φορές στην Αμαθούντα.

9:00μ.μ. «Στ’ Άη Γιαλού», συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Μιχάλη Ττερλικκά και το μουσικό σχήμα «Αντάμα». Χορεύει ο Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού «Διόνυσος». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια και χορούς της Κύπρου όπως και τσιαττιστά.

Το πρόγραμμα υπόκειται σε απρόβλεπτες αλλαγές.

Για πληροφορίες: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Δήμου Λεμεσού 25745919….