Αρχική Λεμέσιος Το πρόβλημα αστυνόμευσης στην Λεμεσό δεν ξεκίνησε ψες, είναι πρώτιστα πρόβλημα λειψανδρίας

Το πρόβλημα αστυνόμευσης στην Λεμεσό δεν ξεκίνησε ψες, είναι πρώτιστα πρόβλημα λειψανδρίας

Το πρόβλημα με την ελλειπή αστυνόμευση στην πόλη της Λεμεσού δεν ξεκίνησε χθες βράδυ με τα όσα διαπιστώθηκαν μετά και τα όσα έγιναν στην εκδήλωση με τον Μεχμέτ Αλή Ταλάτ.

Το πρόβλημα αστυνόμευσης στην Λεμεσό είναι διαχρονικό και συνεχώς μεγαλώνει. Μεγαλώνει λόγω και των κακών οικονομικών συνθηκών αλλά πρώτιστα λόγω του προβλήματος λειψανδρίας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η τεράστια πλειοψηφία της αστυνομικής δύναμης Κύπρου βρίσκεται στην Λευκωσία. Οι ελλείψεις στην πόλη μας ήταν μεγάλες και γίνονται κάθε μέρα και μεγαλύτερες.

Λόγω και του μνημονίου το οποίο δεν επιτρέπει νέες προσλήψεις ή  αντικαταστάσεις αλλά και λόγω των αποσπάσεων Λεμεσιανών αστυνομικών, είτε σε άλλες επαρχίες ή στην προεδρική φρουρά.

Το πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης της πόλης μας είναι εμφανές καθημερινά βλέποντας την αστυνομία να μην έχει τις δυνάμεις να ασχοληθεί με την παράνομη στάθμευση.

Το πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης της πόλης μας μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει στην απουσία πεζών περιπόλων μέρα και νύκτα στο κέντρο της πόλης, αυτό είχε υποσχεθεί ο υπουργός.

Το πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης φαίνεται αν κάποιος κάνει την βόλτα ή την ποδηλατάδα του στον παραλιακό, όπου κανείς διαπιστώνει δεκάδες ατασθαλίες και παρανομίες.

Και για το πρόβλημα αστυνόμευσης της πόλης μας δεν φταίει η αστυνομία, δεν φταίνε οι αστυνομικοί, αλλά παρά μόνο φταίει το κεντρικό κράτος, διαχρονικά και τα τελευταία χρόνια ίσως πιο πολύ.

Αν λοιπόν το κράτος θέλει να είναι δίκαιο με την Λεμεσό, αν θέλει η Λεμεσός να αστυνομεύεται σωστά, τότε ας κάνει ένα πρώτο βήμα στέλνοντας ένα ουλαμό της ΜΜΑΔ μόνιμα στην πόλη μας.

Αυτά, φιλικά και απλά προς προβληματισμό. Αυτά για το το καλό της κοινωνίας μας, για το καλό του κράτους, για το καλό του κάθε νομοταγή πολίτη. Aυτά για καλύτερη αστυνόμευση στην Λεμεσό.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…