Αρχική Λεμέσιος Το 2020 η Κύπρος θα έχει 10 εκατομμύρια τουρίστες, έχει ξενοδοχεία η...

Το 2020 η Κύπρος θα έχει 10 εκατομμύρια τουρίστες, έχει ξενοδοχεία η Λεμεσός, ποιός το εμποδίζει αυτό;

Το ότι η Λεμεσός έχει απαξιωθεί σαν τουριστικός προορισμός αυτό είναι πλέον αντιληπτό και είναι κάτι που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και έχει σήμερα φτάσει στο απώγειο του.

Μια πόλη σαν την πόλη μας με ακτογραμμή μήκους 30 χιλιομέτρων δεν μπορεί να φιλοξενεί μόλις 200 χιλιάδες τουρίστες τον χρόνο και μάλιστα να πανηγυρίζουν όλοι με αυτό.

Το 2020 μας λένε ότι η Κύπρος ενόψει και της επικείμενης λύσης, θα έχει 10 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Έχει η Λεμεσός ξενοδοχεία για να πάρει κόμματι αυτής της πίττας;

Κι΄αφου δεν έχει γιατί δεν βλέπουμε επενδύσεις σε αυτή την πανέμορφη πόλη, έτσι που να αυξηθούν οι ξενοδοχειακές μονάδες και οι παρεχόμενες κλίνες; Ποιός το εμποδίζει αυτό;

Κατ΄αρχάς άκουσα για καυγάδες στον ΠΑΣΥΞΕ σε πιθανή ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Δεν ξέρω, έχω ακούσει αλλά αυτοί που ξέρουν και θέλουν ας μας πουν αν συμβαίνει και γιατί;

Έχω ακούσει για απαγόρευση λειτουργίας ξενοδοχείων στο ευρύτερο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που γίνεται για την ευρύτερη περιοχή, σχέδιο πόλης, από το κράτος.

Δεν ξέρω, έχω ακούσει κι΄αν κάποιοι ξέρουν και θέλουν ας μας πουν και πάλι το γιατί. Είναι δουλειά σας κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι που δυστυχώς οι πλείστοι είστε ανύπαρκτοι.

Εν κατακλείδι και κάνοντας μια βόλτα στη παραλιακή από το Νέο Λιμάνι μέχρι και το Le Meridien αυτό που διαπιστώνεις είναι μια εγκατάλειψη, ιδιαίτερα στην τάχατες τουριστική περιοχή.

Αν λοιπόν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον για επιστροφή της Λεμεσού στον τουριστικό χάρτη, σ΄αυτό πρέπει να πρωτοστατήσουν όλοι οι τοπικοί άρχοντες για να συμβεί.

Από το κράτος να μην περιμένουν τίποτα. Η παραλιακή της Λεμεσού θα πρέπει να αποτελέσει ένα μεγάλο ενιαίο project με έναν τεχνοκράτη που θα διοριστεί σαν CEO γι΄αυτό.

Ένα project χωρίς τις τοπικές αρχές που ρίζουν λίον ποτζεί τζιε λίον ποδά. Όπως για παράδειγμα η Μουτταγιάκα. Στο κομμάτι της οποίας το γρασίδι στην νησίδα είναι χάλια.

Ενώ λίγο μετά, στο κομμάτι του Αγίου Τύχωνα βλέπεις γρασίδι χαλί. Η Μουτταγιάκα στα δυο πεζοδρόμια που ρίζει έβαλε παλλιοστυλούδκια, πιο κάτω δεν έχει τίποτα.

Η παραλιακή πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ενιαίο πρόσωπο, την ίδια εμφάνιση παντού. Κι΄αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την διαχείριση της από μόνο έναν οργανισμό.

Γιατί σήμερα την παραλιακή Λεμεσού την διαχειρίζονται, αν είναι δυνατόν, τρείς διαφορετικοί δήμοι και πέντε κοινοτικά συμβούλια. Πραγματικά αν είναι δυνατόν.

Η παραλιακή Λεμεσού και συμπεριλαμβάνω σε αυτήν και το κέντρο της πόλης, μπορεί όχι απλά να φιλοξενεί 200 χιλιάδες τουρίστες τον χρόνο, αλλά 200 χιλιάδες τον μήνα.

Δήμοι, ΕΒΕΛ, ΕΤΑΛ, τους βουλευτές δεν τους αναφέρω καν, ας κάτσουν πραγματικά να δουν τι μπορούν, τι πρέπει να κάνουν. Γιάτι είναι πρώτιστα θέμα επιβίωσης για την Λεμεσό.

Υ.Γ. Για όσους δεν γνωρίζουν τα πλείστα ξενοδοχεία στη Λεμεσό είναι κλειστά για την χειμερινή περίοδο. Αυτό και σε τέτοια έκταση συμβαίνει για πρώτη φορά. Φέτος που κάποιοι πανηγυρίζουν για συνταρακτική αύξηση του τουρισμού!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…