Αρχική BusinessNews Το Bloomberg “διαφημίζει” την Κυπριακή οικονομία παρουσιάζοντας τις επιτυχίες της Wargaming

Το Bloomberg “διαφημίζει” την Κυπριακή οικονομία παρουσιάζοντας τις επιτυχίες της Wargaming

Μέσα από την παρουσίαση της Wargaming το  Bloomberg “διαφημίζει” και την Κυπριακή οικονομία χωρίς να αποφεύγονται “σπόντες” για το ότι η Κύπρος είναι γνωστή για τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή της και τις νομοθεσίες εμπιστευτικότητας όπως λέει ενώ γίνεται αναφορά και στο νομικό σύστημα που βασίζεται στο Βρεττανικό δίκαιο.

Η κορυφαία οικονομική ιστοσελίδα στον κόσμο πλέκει το εγκώμιο της εταιρείας, η οποία έχει ως βάση το νησί μας, καθώς και του ιδρυτή της, Viktor Kislyi για τον οποίο λέει ότι είναι ο ιδρυτής της εταιρίας, κατέχει και Κυπριακή υπηκοότητα και έχει γίνει δημοφιλής στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου.

Όπως αναφέρει ο Viktor Kislyi, ο Kislyi μαζί με τους επενδυτές Wilbur Ross, Daniel Loeb και Viktor Vekselberg, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας, έθεσαν ως στόχο την ανακεφαλαιοποίηση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας μετά την οικονομική κρίση του 2012.

Ο Kislyi, προστίθεται, ελέγχει το 27% της Ελληνικής Τράπεζας μέσα από την Wargaming και “κάνει παρέα” με πρόσωπα κλειδιά της κυπριακής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Wargaming είναι μία από τις πιο πετυχημένες εταιρίες, στον κόσμο των διαδικτυακών παιχνιδιών. Ο Kislyi κατέχει το 64% της εταιρίας η οποία εργοδοτεί 4000 υπαλλήλους σε τέσσερεις ηπείρους με έσοδα που αγγίζουν τα 15 δις ευρώ και κέρδη που ξεπερνούν το μισό δις για το 2015….