Αρχική Τελευταία Νέα Τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα απέτρεψαν οι ελληνικές αρχές – Συνελήφθησαν δύο

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα απέτρεψαν οι ελληνικές αρχές – Συνελήφθησαν δύο

Η αποτροπή του τρομοκρατικού κτυπήματος κατέστη εφικτή έπειτα από πολύμηνη έρευνα της ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ. 

Η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών, το οποίο είχε καθοδήγηση από το εξωτερικό και μεθόδευε πλήγματα, κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια. 

Χθες, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο Πακιστανών ιρανικής καταγωγής. 

Σύμφωνα με την ελληνική Αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι μέλη τρομοκρατικού δικτύου, που ετοίμαζε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων. Ένας από τους στόχους των τρομοκρατών ήταν εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και στο οποίο σύχναζαν κατά κύριο λόγο Ισραηλινοί. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επίδοξοι τρομοκράτες σχεδίαζαν, είτε να πραγματοποιήσουν επίθεση με όπλα ή και με εκρηκτικά, είτε να προκαλέσουν πυρκαγιά, πιθανόν με αέριο, την ώρα που το κατάστημα θα ήταν γεμάτο με κόσμο. 

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ´ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς οι δύο συλληφθέντες, φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό. 

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή.