Αρχική Τελευταία Νέα Τροχιοδρομούνται εξελίξεις με το Παττίχειο θέατρο, σύσταση εταιρείας και Δ.Σ. και φωτογραφίες...

Τροχιοδρομούνται εξελίξεις με το Παττίχειο θέατρο, σύσταση εταιρείας και Δ.Σ. και φωτογραφίες από το εσωτερικό του

image
image
image
image
image

Μετά από πέντε χρόνια προσπάθειας για την εκ βάθρων ανακαίνιση του Παττιχείου Θεάτρου και το ξόδεμα μερικών εκατομμυρίων ευρώ, το θέατρο βρίσκεται από τον περασμένο Ιανουάριο στην διάθεση του Δήμου Λεμεσού και είναι σχεδόν έτοιμο για να επαναλειτουργήσει κάτι που τοποθετείται χρονικά μέσα στον ερχόμενο Νομέβριο.

Το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο διαθέτει σήμερα 730 θέσεις καθήμενων θεατών και είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στην Κύπρο καθώς και υπερσύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις φωτισμού και ήχου. Η σκηνή του θεάτρου ανεβοκατεβαίνει δίνοντας της δυνατότητα φιλοξενίας συμφωνικής ορχήστρας ενώ το ταβάνι του μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με το θέμα της παράστασης ώστε να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα από απόψεως ήχου.

Το θέατρο θα διαχειρίζεται εταιρεία ιδιοκτησίας του Δήμου Λεμεσού στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν ο Δήμαρχος Λεμεσού και Δημοτικοί Συμβούλοι ενώ ρόλο σε αυτήν παίζει ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Εύρος Αλεξάνδρου και ίσως κι΄ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Τρύφωνος ο οποίος κατάγεται από την Λεμεσό.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες από το εσωτερικό του θεάτρου:…