Αρχική Τελευταία Νέα Υπενθυμίζουμε, σε μια βδομάδα, Μεγάλη Παρασκευή στην πόλη μας το υπερωκεάνειο Queen...

Υπενθυμίζουμε, σε μια βδομάδα, Μεγάλη Παρασκευή στην πόλη μας το υπερωκεάνειο Queen Mary 2, είναι έτοιμες οι αρχές να το υποδεχθούν;

Το ξακουστό και θηριώδες κρουαζιερόπλοιο Queen Mary 2 συμπεριέλαβε όπως και παλαιότερα αναφέραμε στο πρόγραμμα του για την Παγκόσμια κρουαζιέρα του διάρκειας 120 ημερών και το λιμάνι της Λεμεσού για την φετινή χρονιά, αναμένεται στις 29 Απριλίου (Μεγάλη Παρασκευή).

Δυστυχώς αν και αρχικά η πόλη μας θα βρισκόταν και στο πρόγραμμα για την αντίστοιχη κρουαζιέρα για το 2017 τελικά αυτό δεν θα γίνει, ωστόσο το Queen Mary 2 θα ξαναέλθει στη Λεμεσό στις 29 Απριλίου 2018 στην αντίστοιχη κρουαζιέρα της χρονιάς αυτής.

Η κρουαζιέρα του 2016 ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου από το Λιμάνι του Σαουθάμπτον της Αγγλίας και θα προσεγγίσει δεκάδες λιμάνια σε όλες τις ηπείρους σε όλο τον κόσμο. Είναι σημαντικό λοιπόν να γίνει κάτι ξεχωριστό με την άφιξη του κρουαζιεροπλοίου εδώ στην πόλη μας έτσι που οι χιλιάδες επιβάτες του να ξεχωρίσουν σε αυτή την κρουαζιέρα την Λεμεσό.

Είναι έτοιμες οι αρχές της Λεμεσού για κάτι τέτοιο;

Αν όχι θα πρέπει να το σχεδιάσουν, υπάρχουν ακόμη μέρες, Δήμος Λεμεσού, ΕΤΑΛ, ΕΒΕΛ και όσοι άλλοι οργανωμένοι ή όχι φορείς της πόλης μπορούν θα πρέπει να σχεδιάσουν την μέρα αυτή δράσεις και εκδηλώσεις, ακριβώς για να καταστεί η μέρα των χιλιάδων επιβατών του Queen Mary 2 στην πόλη μας αξέχαστη.

Πατήστε εδω για να δείτε το δρομολόγιο του Queen Mary, ποια λιμάνια και χώρες έχει επισκεφθεί και ποια θα επισκεφθεί μέχρι και το τέλος της κρουαζιέρας στις 10 Μαίου 2016 με κατάληξη το λιμάνι αναχώρησης, δηλαδή το Σαουθάμπτον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

QUEEN MARY 2:Το Queen Mary 2 ανήκει στην κατηγορία «υπερωκεάνιο» και είναι το έβδομο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο υπερωκεάνιο που κατασκευάστηκε μετά το Queen Elizabeth 2 το 1969. Το νέο πλοίο ονομάστηκε Queen Mary 2 από την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 2004 μετά το πρώτο RMS Queen Mary, το οποίο είχε ολοκληρωθεί το 1936.

Το Queen Mary είχε πάρει το όνομά του από την Μαρία του Τεκ, σύζυγο του Βασιλιά Γεωργίου Ε’. Με την απόσυρση του Queen Elizabeth 2 από την ενεργό υπηρεσία το 2008, το Queen Mary 2 είναι το μόνο υπερατλαντικό υπερωκεάνιο με γραμμή μεταξύ του Σαουθάμπτον και της πόλης της Νέας Υόρκης….