Αρχική Φούρπος Φέτος θα έχουμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη, δυο στο Champions League ενώ...

Φέτος θα έχουμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη, δυο στο Champions League ενώ ο τρίτος θα βρεθεί μια ανάσα από τους ομίλους του Europa League

Φέτος θα έχουμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη, δυο στο Champions League ενώ ο τρίτος θα βρεθεί μια ανάσα από τους ομίλους του Europa League.

Αυτό φαντάζομαι το γνωρίζουν καλά οι παράγοντες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και της ΑΕΛ. Γιατί μιλάμε για χρήματα πέραν της δόξας και της ιστορίας.

Διαβάστε λοιπόν τι θα ισχύσει για τους εκπροσώπους μας στις Ευρωπαικές διοργανώσεις για το 2014-15:

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με δύο ομάδες στο Champions League και τρεις στο Europa League και τα κριτήρια συμμετοχής για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε, έχουν αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ με την πιο κάτω σειρά:

  • Η ομάδα που θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα, θα μας εκπροσωπήσει στη διοργάνωση του Champions League και θα ξεκινήσει από τον Γ’ προκριματικό (όμιλος πρωταθλητών).
  • Το ίδιο ισχύει και για τον δευτεραθλητή, που είναι η δεύτερη ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο Champions League (όμιλος μη πρωταθλητών).
  • Ο κυπελλούχος, ο 3ος και ο 4ος του Πρωταθλήματος θα μας εκπροσωπήσουν στη διοργάνωση του Europa League.
  • Ο κυπελλούχος θα ξεκινήσει από τον Δ’ προκριματικό, όπως και ο Απόλλωνας φέτος, ο 3ος θα ξεκινήσει από τον Γ’ προκριματικό και ο 4ος από τον Β’ προκριματικό.
  • Σε περίπτωση που ο κυπελλούχος είναι είτε πρωταθλητής, είτε δευτεραθλητής και άρα θα έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League, τότε δεν τον αντικαθιστά στο Europa League η ομάδα που θα αγωνιστεί μαζί του στον τελικό Κυπέλλου Coca – Cola, αλλά η επόμενη ομάδα που έχει σειρά στο Πρωτάθλημα. Σε αυτή την περίπτωση, ο 3ος στο πρωτάθλημα ξεκινά από τον Δ’ προκριματικό, ο 4ος από τον Γ’ και ο 5ος από τον Β’.

ο φούρπΟς…