Αρχική Τελευταία Νέα Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους στο Θέατρο Ριάλτο στα πλαίσια του...

Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους στο Θέατρο Ριάλτο στα πλαίσια του 14ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Tο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου παρουσιάζει ειδικό τμήμα για παιδιά και νέους, τις νεότερες γενιές των Κυπρίων σινεφίλ, με τίτλο Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους.

Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες για παιδιά από διάφορες χώρες, καθώς και ταινίες μικρού μήκους που έγιναν από παιδιά της Κύπρου και της Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ αυτό γίνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Κύπρου (International Children ’s Film Festival of Cyprus). Οι προβολές θα διεξαχθούν στο σινεμά Πάνθεον στην Λευκωσία τις πρωινές ώρες, από τις 18 μέχρι τις 22 Απρίλιου 2016.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά γύρω από την τέχνη του κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Απρίλιου και το Σαββατοκύριακο 16-17 Απρίλιου θα διεξαχθούν εργαστήρια υπό την καθοδήγηση Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών, σε θέματα μυθοπλασίας, υποκριτικής και Animation στο χώρο της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου στην Λευκωσία, ενώ το Σάββατο 23 Απριλίου θα διεξαχθεί ένα επιπρόσθετο εργαστήρι “Body and Animation” στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 10-15 ετών.

Οι προβολές και τα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει ως εξής:

  1. Μυθοπλασία – Ταινία Μικρού Μήκους – Εργαστήρι για δημιουργία ταινίας μικρού μήκους μυθοπλασίας

Σε αυτό το εργαστήρι, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη/παραγωγού Αντρέα Κυριάκου, τα παιδιά θα μάθουν τα στάδια παραγωγής για ταινίες μικρού μήκους. Θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δικό τους σενάριο, με τη σύμπραξη της σεναριογράφου Χριστίνας Γεωργίου. Χρησιμοποιώντας επαγγελματικά κινηματογραφικά μηχανήματα, θα κινηματογραφήσουν την ταινία τους σε συνεργασία με τους  μαθητές του εργαστηρίου υποκριτικής. Η ολοκληρωμένη ταινία θα προβληθεί στην τελετή λήξης του φεστιβάλ την Κυριακή 24 Απριλίου.

Θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα της  Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου στην Λευκωσία (Οθέλλου 27, Λευκωσία –κοντά στην Πύλη Αμμοχώστου πίσω από το εργοστάσιο Μιτσίδη) το Σάββατο 9 Απριλίου, το Σάββατο 16 Απριλίου και την Κυριακή 17 Απριλίου, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες σε οκτώ μαθητές και η γλώσσα διεξαγωγής είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά.

  1. Υποκριτική για σινεμά – Εργαστήρι Υποκριτικής στο σινεμά

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με την τέχνη της υποκριτικής για σινεμά, υπό την επίβλεψη της ηθοποιού Αλεξίας Παρασκευά. Οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με τα παιδιά του εργαστηρίου μυθοπλασίας, ώστε να υλοποιηθεί μια ταινία μικρού μήκους, η οποία θα προβληθεί στην τελετή λήξης του φεστιβάλ την Κυριακή 24 Απρίλιου.

Θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου στην Λευκωσία (Οθέλλου 27 –κοντά στην Πύλη Αμμοχώστου πίσω από το εργοστάσιο Μιτσίδη) το Σάββατο 9 Απριλίου, το Σάββατο 16 Απριλίου και την Κυριακή 17 Απριλίου, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες σε οκτώ μαθητές, με γλώσσα διεξαγωγής τα ελληνικά και τα αγγλικά.

  1. Εργαστήρι Κινουμένου Σχεδίου – Animation

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα ασχοληθούν με την τέχνη του κινουμένου σχεδίου υπό την επίβλεψη του δημιουργού Γιώργου Τσαγγάρη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Anifest. Οι ταινίες που θα δημιουργηθούν στο εργαστήρι θα προβληθούν στην τελετή λήξης του φεστιβάλ την Κυριακή 24 Απρίλιου.

Θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα της Ένωσης Σκηνοθετών στην Λευκωσία το Σάββατο 16 Απριλίου και την Κυριακή 17 Απριλίου από τις 9 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ.

Το πρόγραμμα εργαστηρίων βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.cyprusfilmdays .com

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείτε με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του φεστιβάλ David Hands ([email protected], τηλέφωνο: 99429405) και  Χριστίνα Γεωργίου ([email protected]) τηλέφωνο: 99899040)….