Αρχική Τελευταία Νέα Φονικές πλυμμήρες στην Ελλάδα, πως και πότε θα επηρεαστούμε

Φονικές πλυμμήρες στην Ελλάδα, πως και πότε θα επηρεαστούμε

Πολύ ισχυρό σύστημα κακοκαιρίας με ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζει την κεντρική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και παραμένει στις εκεί περιοχές για τις επόμενες 2-3 μέρες και εξασθενεί. Τα πιό ακραία φαινόμενα και πλημμύρες θα δεχτεί η Ελλάδα και οι χώρες του την συνορευουν στα βόρεια και δυτικά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο θερμών αεριων μαζών από την βόρειο Αφρική προς την ανατολική μεσόγειο χωρίς να αποκλείεται και άρει σκόνη το Σάββατο.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κύριος αίθριος με λίγες νεφώσεις αρχικά στα παραλια και αργότερα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενής μέχρι μέτριοι 2-4 Bft και το απόγευμα στα νότια παραλια μέτριοι ως ισχυροί 4-5 Bft. Η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 31 έως 33 στα παραλια και 19 στην χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κύριος αίθριος. Αύριο ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα. Μικρή άνοδο θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κύριος αίθριος και πολύ θερμός για την εποχή. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο στο εσωτερικό και θα φτάσει τους 39 βαθμούς το Σάββατο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται μικρή άνοδος θερμοκρασίας. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι ψηλά όλες τις μέρες κύριος στα παραλια. Από Κυριακή απόγευμα προς Δευτερα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα.

kitasweather.com…