Αρχική Λεμέσιος Χάρτινοι χάρτες στην ψηφιακή εποχή, στην εποχή των apps και των smartphones!

Χάρτινοι χάρτες στην ψηφιακή εποχή, στην εποχή των apps και των smartphones!

Όπως όλοι είδαμε ή απλά διαβάσατε, η εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης Λεμεσού τοποθέτησε την περασμένη εβδομάδα σε επτά σημεία της πόλης μας, χάρτες με τα κυριότερα αξιοθέατα ή σημαντικά σημεία της πόλης.

Καλοπροαίρετη η προσπάθεια αλλά κι΄εύλογο το ερώτημα. Χάρτινοι χάρτες στην ψηφιακή εποχή; Στην εποχή των smartphones και των applications μέσα από τα οποία ο καθένας βρίσκει τις πληροφορίες που θέλει;

Αντιλαμβάνουμε ότι η ΕΤΑΛ δεν έχει οικονομικούς πόρους. Δεν έχει ίσως προσωπικό. Πιθανότατα να κάνει και περισσότερα από όσα μπορεί, αν και δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει.

Σε μια τέτοια περίπτωση εκμεταλευτείτε το ΤΕΠΑΚ. Θα μπορούσε το τμήμα σπουδών διαδυκτίου να δημιουργήσει τέτοια applications για την Λεμεσό. Εκμεταλευτείτε ίσως και Ευρωπαικά κονδύλια.

Η Ευρωπαική Ένωση όπως και όλος ο πολιτισμένος, ας τον πούμε έτσι, κόσμος, ευνοούν την ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών γιατί απλά μέσα από την τεχνολογία κερδίζουν δισσεκατομύρια.

Κι΄επιτέλους με την ευκαιρία ας συντονιστούν όλες οι αρχές της πόλης, Δημοτικές, Κοινοτικές, ΕΒΕΛ κλπ, να βάλουν ένα πλάνο αναβάθμισης της ΕΤΑΛ για να μπορεί να κάνει αυτό που λέει το όνομα της.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…