Αρχική Τελευταία Νέα Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για την φωτιά στο Μοναγρούλλι

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για την φωτιά στο Μοναγρούλλι

Τα δύο άτομα εκτελούσαν εργασίες με τη χρήση ηλεκτρικού εργαλείου.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τη φωτιά, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή στο χωριό Μοναγρούλι της επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται για 22χρονο και 39χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε ότι στο χώρο όπου ξέσπασε η φωτιά, οι δύο εκτελούσαν εργασίες με τη χρήση ηλεκτρικού εργαλείου.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12.30μ.μ. χθες και κατέκαψε 15 εκτάρια άγριας, χαμηλής βλάστησης. Προκάλεσε επίσης ζημιές σε περιφράξεις κατοικιών της περιοχής, ενώ για σκοπούς ασφαλείας, εκκενώθηκαν προληπτικά κατοικίες και το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν εφτά βυτιοφόρα και μια κινητή μονάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τέσσερα βυτιοφόρα του Τμήματος Δασών και δύο πτητικά μέσα.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην περιοχή, μετά την κατάσβεση της φωτιάς, διαπιστώθηκε ότι η εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται δίπλα από σημείο όπου εργάζονταν ο 22χρονος και ο 39χρονος.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Μονής, σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.