Αρχική ΑΕΛ Χριστάκης Χριστοφόρου: “Αλλαγές μπορούν να γίνουν όχι λόγω μουρμούρας αλλά λόγω αντιπάλου”

Χριστάκης Χριστοφόρου: “Αλλαγές μπορούν να γίνουν όχι λόγω μουρμούρας αλλά λόγω αντιπάλου”

Την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΛ, Χριστάκης Χριστοφόρου. Ο Κύπριος τεχνικός αναφέρθηκε στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά.

Αναφέρθηκε επίσης για τον Ματίας Ντεγκρά, αλλά και για τους τραυματισμούς που προκύπτουν στην ομάδα.

H αρχική τοποθέτηση: Δίνουμε ένα αγώνα με μια από τις καλύτερες ομάδες στην Κύπρο. Στόχος μας είναι η νίκη και η καλή απόδοση. Για να τα καταφέρουμε και τα δυο θα χρειαστούμε στήριξη των φιλάθλων μας. Για πρώτη φορά θα μπορέσουν να έρθουν μετά τις τιμωρίες. Θέλουν στήριξη οι παίκτες σε όλο το 90λεπτο. Εύχομαι να ανταποκριθούμε στη γενέθλια μέρα της ΑΕΛ και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Η ομάδα έχει τους παίκτες στη διάθεση της εκτός του Ρομπέρ και του Σιέλη. Ο Ντεγκρά είναι στην αποστολή, έκανε ένα κομμάτι της προπόνησης αλλά δεν πρέπει να βιαστούμε.

Αν είναι φαβορί η ΑΕΚ: Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν έχει αλλαγές στο ρόστερ της. Είναι το φαβορί. Πέρσι όμως αγωνιστήκαμε τρεις φορές με την ΑΕΚ με πολύ καλά αποτελέσματα. Σε ένα αγώνα όλα είναι ανοιχτά.

Αν είναι καθοριστικό το παιχνίδι: Κάθε παιχνίδι είναι καθοριστικό. Κάθε απώλεια και κάθε νίκη. Ειδικά σε τέτοια παιχνίδια η νίκη μπορεί να μας δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Για το φτωχό επιθετικό πλουραλισμό: Είναι σίγουρα πολλοί παράγοντες. Δεν είναι μόνο ο σέντερ φορ αλλά όλοι οι παίκτες. Αυτό προσπαθήσαμε στις τελευταίες προπονήσεις για να έχουμε περισσότερο πλουραλισμό.

Αν θα γίνουν αλλαγές; Αλλαγές μπορούν να γίνουν όχι λόγω μουρμούρας αλλά λόγω αντιπάλου, τακτική και απόδοσης στα παιχνίδια και στις προπονήσεις. Από την αρχή βάλαμε κάποιους στόχους, γνωρίζαμε τις δυσκολίες. Ποιοτικοί ποδοσφαιριστές υπάρχουν και μπορούμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια.

Για το αν πρέπει να βγουν κάποιοι παίκτες: Διαφωνώ στο ό,τι πρέπει να ξεχωρίζουμε τους επιθετικούς από τους αμυντικούς. Αν οι επιθετικοί δεν έχουν στηρίγματα δεν μπορούν να αποδώσουν ατομικά. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τρόπο λειτουργίας της ομάδας και ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας.

Για τη δήλωση περί βελτίωσης μετά την Πάφο: Μετά τον αγώνα και με την ένταση που υπήρχε ίσως δεν εκφράστηκα όπως θα ήθελα. Το παιχνίδι με την Πάφο είχε ένταση, ανεβοκατεβάσματα από την άμυνα στην επίθεση. Για αυτή την ένταση ήθελα να αναφερθώ που δεν την είχαμε σε άλλα παιχνίδια. Ίσως παρεξηγήθηκε η δήλωση που έκανα, αλλά σε αυτό το κομμάτι αναφέρθηκα.

Για τους τραυματισμούς: Κάθε τραυματισμός έχει τα αίτια του. Προσπαθούμε να βρούμε το λόγο. Υπάρχει εξήγηση. Τραυματισμοί συμβαίνουν και θα συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Γίνεται λόγος για τους δικούς μας γιατί ήρθαν στις ίδιες θέσεις και μας δημιούργησε θέμα στην ενδεκάδα της ομάδας. Είχαμε και παίκτες με μεγάλη αποχή και είναι κι αυτός λόγος για τους τραυματισμούς.

Για το πότε θα αξιολογηθούν οι παίκτες: Όπως εσείς κρίνετε από τα αποτελέσματα, έτσι θα κρίνω και γω. Ούτως ή άλλως με μια βαλίτσα στο χέρι είμαστε όλοι.

Φαβορί χρίζω την ΑΕΚ γιατί έχει σταθερότητα σε όλους τους τομείς, διοικητικά, προπονητικά στο ρόστερ. Αυτές οι ομάδες έχουν σταθερότητα σε αντίθεση με τη δική μας που τώρα χτίζεται. Για αυτό την χρίζω φαβορί….