Αρχική Λεμέσιος Χριστουγεννιάτικο χωριό, τι χάνει ο Δήμος Λεμεσού με την μετακόμιση του; Κλασικό...

Χριστουγεννιάτικο χωριό, τι χάνει ο Δήμος Λεμεσού με την μετακόμιση του; Κλασικό παράδειγμα για το πως οι λίγοι ορίζουν την μοίρα και την κα

Όπως είναι πλέον γνωστό το Χριστουγεννιάτικο χωριό το οποίο πέρσι είχε στηθεί στον παραλιακό δρόμο δίπλα από το ΓΣΟ φέτος μετακομίζει και φεύγει από τα Δημοτικά Όρια του Δήμου Λεμεσού αφου θα στηθεί στην είσοδο της Βιομηχανικής περιοχής Λινόπετρας.

Κι΄αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνεχούς “παρενόχλησης” από μερικούς κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έκαναν πανταχόθεν καταγγελίες σε βάρος του “χωριού” θεωρώντας και σήμερα αν είναι δυνατόν, τον παραλιακό δρόμο της πόλης μας σαν μόνο οικιστική περιοχή.

Με τους εν λόγω κατοίκους φαίνεται να μην διαφώνησε ή και να τους υποστήριξε έστω και σιωπηλά κι΄ο Δήμος Λεμεσού με αποτέλεσμα και για χατήρι τους φέτος  ο μεγαλύτερος Δήμος της πόλης μας να χάνει το “χωριό” και μαζί του και αρκετά χρήματα από την λειτουργία αυτού.

Και το ερώτημα είναι αυτό. Αλήθεια πόσα θα είναι τα λεφτά που δεν θα πάρει ή καλύτερα που θα χάσει ή που πήρε πέρσι από την λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού εδώ στον παραλιακό ο Δήμος Λεμεσού; Θα ήταν καλό οι δημότες να το μάθουν αυτό.

Κι΄αυτό ίσως να είναι κάτι που οι δημοτικοί συμβούλοι θα έπρεπε να θέλουν να ερευνήσουν ενώ εμείς σαν απλοί πολίτες και με την απλή λογική μας λέμε ότι με τα χρήματα αυτά ίσως να μπορούσε ο Δήμος να εργοδοτήσει ολόχρονα μια καθαρίστρια στην επίχωση γιατί χρειάζεται εκεί.

Αυτά αν και μπορούν να γραφτούν πολλά. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Γιατί το “χωριό” είναι ένα απλό παράδειγμα πως οι λίγοι ορίζουν την μοίρα ή καλύτερα την πόλη την ζωή την καθημερινότητα των πολλών. Όπως και στην Ανεξαρτησίας, όπως στην Σαριπόλου έτσι και στο “χωριό”.

o ΛΕΜΕΣ ιος…