Αρχική Λεμέσιος Όταν ο υπουργός ανακάλυψε την μαρίνα και μίλησε για συνεργασία κράτους με...

Όταν ο υπουργός ανακάλυψε την μαρίνα και μίλησε για συνεργασία κράτους με ιδιώτες, αλήθεια τι έκανε το κράτος;

Πριν από μερικές μέρες, ο υπουργός εμποριου και βιομηχανίας “ανακάλυψε” την μαρίνα Λεμεσού και δήλωσε εντυπωσιασμένος.

Ο αγαπητός υπουργός μίλησε για παράδειγμα προς μίμηση και είπε κατά λέξη. “…αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα”.

Και βεβαίως ερωτούμε. Ποια ήταν η συνεισφορά του κράτους στο έργο αυτό; Δεν αναφερόμαστε προσωπικά στον συγκεκριμένο υπουργό αλλά διαχρονικά στο Κυπριακό κράτος.

Τι πρόσφερε το Κυπριακό κράτος για την μετατροπή της περιοχής αυτής που θύμιζε πριν από τα έργα της μαρίνας, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Καμπούλ;

Το κράτος είχε ένα δυο πράματα να κάνει για τον χώρο, για την ενίσχυση του έργου και τον ευρύτερο εξωραισμό της περιοχής. Να προωθήσει το συνεδριακό κέντρο και να προχωρήσει με τα έργα της πλατείας Ειρήνης και την ένωση του παραλιακού.

Τι έκανε το κράτος από αυτά τα ένα δυο πράματα; ΤΙΠΟΤΑ! Και τι προτίθετε να κάνει το κράτος με αυτά τα ένα δυο πράματα; ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί κανένα από τα έργα αυτά δεν βρίσκονται στον προυπολογισμό του 2014.

Πως λοιπόν το κράτος έχει προσφέρει στην σύμπραξη του με τον ιδιωτικό τομέα στο έργο της μαρίνας; Νομίζω ο καθένας μπορεί να απαντήσει εύκολα το ερώτημα αυτό. Είναι προφανές και εμφανές, ότι δεν πρόσφερε τίποτα.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…