Αρχική Λεμέσιος Όταν το πάθημα δεν γίνεται μάθημα, μονόδρομος και parking η Ανεξαρτησίας!

Όταν το πάθημα δεν γίνεται μάθημα, μονόδρομος και parking η Ανεξαρτησίας!

Όταν το πάθημα δεν μας έχει γίνει μάθημα, τότε ποιά η ελπίδα για το μέλλον; Και αναφερόμαι στο μέλλον του εμπορικότερου δρόμου της πόλης μας της οδού Ανεξαρτησίας.

Είναι γνωστό ότι η οδός Ανεξαρτησίας τα τελευταία χρόνια ζει μια παρακμή με αρκετά καταστήματα να έχουν βάλει λουκέτο και το κύριο χαρακτηριστικό του δρόμου να είναι τα καταστήματα προς ενοικίαση.

Κάτι που στο πρόσφατο παρελθόν θα φάνταζε απίθανο σήμερα στην οδό Ανεξαρτησίας οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων όχι απλά δεν ζητούν “αέρα”, αλλά παρακαλούν να βρουν ένα ενοικιαστή.

Τι φταίει και φτάσαμε ως εδώ; Η οικονομική κρίση και συγκυρίες φταίνε εν μέρη γι΄αυτό, ωστόσο αυτό που δεν βοήθησε καθόλου τον δρόμο ήταν ο τρόπος ανάπλασης του από τον δήμο.

Ο εμπορικότερος δρόμος της Λεμεσού αναπλάθηκε με τρόπο που να προσελκύει την μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση αυτοκινήτων αντι να γινόταν όπως όλοι οι εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο, πεζόδρομος.

Κι΄αυτό, γιατί ο δήμος Λεμεσού δεν είχε το θάρρος να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει, να κάνει αυτό που ήθελε όλη η πόλη να γίνει, κάνοντας αυτό που ήθελαν οι τρείς, τέσσερεις, άντε δέκα καταστηματάρχες.

Και οι οποίοι δεν φαίνεται να έχουν δυστυχώς μάθει από το μάθημα αυτό, από το πάθημα του δρόμου που στενοχωρεί όλους μας, που στενοχωρεί όλη την Λεμεσό.

Αφορμή για να γράψω το κείμενο αυτό ήταν τα όσα διάβασα χθες στον Φιλελεύθερο, δηλαδή ότι οι καταστηματάρχες της οδού Ανεξαρτησίας ζητούν την μονοδρόμηση του δρόμου με κατεύθυνση προς την θάλασσα.

Μ΄αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι θα αυξηθεί η κίνηση στα καταστήματα έχοντας όμως ακόμη μια πιο προχωρημένη εισήγηση.Την δημιουργία 67 θέσεων για on street parking (παρώδιων χώρων στάθμευσης).

Πραγματικά διαβάζοντας κι’αυτό πλέον άρχισα να το πιστεύω ότι πραγματικά δεν μπορούμε να ελπίζουμε για τίποτα στο μέλλον. Σε μια τέτοια εποχή είναι πραγματικά απίστευτο να ακούμε μια τέτοια εισήγηση.

Και πλέον είμαι σίγουρος ότι η επόμενη πρόταση των καταστηματαρχών της οδού Ανεξαρτησίας θα είναι και η δημιουργία συνθηκών για drive through shopping.

Δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο γιατί είμαι σίγουρος ότι ο καθένας εύκολα μπορεί να έχει άποψη για το θέμα. Θα πω απλά το αυτονόητο. Η Ανεξαρτησίας δεν μπορεί να χαθεί και δεν θα χαθεί.

Γιατί η Ανεξαρτησίας είναι ο σπόνδυλος, η καρδιά και το κεντρικότερο σημείο της πόλης μας. Ο δήμος έχει λοιπόν την υποχρεώση αυτό το σημείο να το μετατρέψει όπως το θέλει ο κάθε πολίτης της Λεμεσού.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…