Αρχική Τελευταία Νέα Μπαίνουν αψίδες ανίχνευσης μετάλλων στο Ανώτατο από 1η Σεπτεμβρίου

Μπαίνουν αψίδες ανίχνευσης μετάλλων στο Ανώτατο από 1η Σεπτεμβρίου

Αψίδες ανίχνευσης μετάλλων, ακτινοδιαγνωστικές μηχανές και ανιχνευτές μετάλλων χειρός θα λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 στο κτήριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στα πλαίσια της Έκθεσης του Υπεύθυνου του Γραφείου Πρόληψης Εγκλήματος για τη Φυσική Ασφάλεια των Δικαστηρίων, με την οποία επαναξιολογήθηκαν τα μέτρα φυσικής ασφάλειας των δικαστηρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι διερχόμενοι (δικηγόροι και κοινό), θα εισέρχονται εντός του κτηρίου, εφόσον προβούν στον απαραίτητο έλεγχο από τους χειριστές του εξοπλισμού και ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται, παρακαλούνται όπως προσέρχονται εγκαίρως για τις υποθέσεις τους.

Τα σεμινάρια κατάρτισης των χειριστών του εξοπλισμού, προστίθεται, θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Αυγούστου, στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Περαιτέρω, αναφέρει η ανακοίνωση, οι χειριστές του εξοπλισμού θα λάβουν επί τω έργω εκπαίδευση τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτέμβρη 2020.Για τη διασφάλιση του απαιτούμενου επιπέδου ασφάλειας στα Δικαστήρια, καταρτίστηκε περαιτέρω χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση και λειτουργία αψίδων ανίχνευσης μετάλλων, ακτινοδιαγνωστικών μηχανών και ανιχνευτών μετάλλων χειρός σε όλα τα δικαστήρια παγκύπρια, όπως αναφέρεται.

Το έργο, αποτελεί μέρος του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης της φυσικής ασφάλειας των Δικαστηρίων και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και την Κυπριακή Δημοκρατία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ