Αρχική Τελευταία Νέα Ζημιά 1,5 εκ προς τους φορολογούμενους πολίτες η καθυστέρηση του Γηπέδου Λεμεσού

Ζημιά 1,5 εκ προς τους φορολογούμενους πολίτες η καθυστέρηση του Γηπέδου Λεμεσού

Εδώ και πέντε μήνες θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο γήπεδο της Λεμεσού, κάτι τέτοιο δεν έγινε και παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν…

Τα προβλήματα που παρατηρούνται στην καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών είναι πάρα πολλά, όπως για παράδειγμα ότι κάτω από τον χώρο που θα κτιστεί το γήπεδο βρέθηκαν τόνοι μπαζών, ενώ εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι κάτω από τον χώρο διέρχεται ο νότιος αγωγός, αλλά και αγωγός αφαλάτωσης.

Καθυστερήσεις που ίσως στοιχίσουν στον φορολογούμενο πολίτη, με τους εργολάβους να επιζητούν αποζημιώσεις από το κράτος.

Ποιο είναι το ποσό; 300 χιλ. ευρώ ανά μήνα, άρα μέχρι στιγμής (!) 1,5 εκατομμύριο ευρώ…

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερο» οι εργολάβοι θεωρούν ότι δικαιούνται αποζημίωση €300.000 τον μήνα και το χειρότερο είναι ότι ουδείς γνωρίζει πότε θα αρχίσουν οι εργασίες, με τον Γενικό Ελεγκτή να παρεμβαίνει και να ζητά αναστολή των εργασιών μέχρι να είναι όλα έτοιμα, ώστε να περισωθεί ό,τι περισώζεται από πλευράς αποζημιώσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα επιχειρηθεί νέα συμφωνία με τον εργολάβο του έργου, ώστε να αποτραπεί η διεκδίκηση €300.000 μηνιαίως ή έστω να μειωθεί σημαντικά το ποσό που θα απαιτήσουν οι κατασκευάστριες εταιρείες.

Ο Γενικός Ελεγκτής, με επιστολή του ημερομηνίας 5 Ιουλίου 2019 προς τη γενική διευθύντρια του ΚΟΑ, με την ένδειξη «Κατεπείγουσα», είχε προειδοποιήσει πως αν δεν ληφθούν μέτρα από την πολιτεία η κατασκευή του γηπέδου Λεμεσού θα εξελιχθεί σε σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων με εκτόξευση του κόστους.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού είναι στο… ψάξιμο για μελετητή, ο οποίος θα επιβλέψει την μελέτη του συμβούλου στον οποίο ανατέθηκε ο σχεδιασμός του γηπέδου από ΑΕΛ, Άρη και Απόλλων.

Πηγή: dialogos.com.cy