Αρχική BusinessNews 10 αναπτυξιακά έργα που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας και συζητήθηκαν έντονα το...

10 αναπτυξιακά έργα που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας και συζητήθηκαν έντονα το 2017

Από τη λίστα των σημαντικών ανακοινώσεων και ειδήσεων του 2017 δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που εμφανίστηκαν στο έτος που πέρασε. Έργα τα οποία συζητήθηκαν τόσο για την εικόνα τους όσο και για την προσφορά τους στην Κυριακή οικονομία, η οποία για πρώτη φορά μετά την κρίση του 2013 παρουσιάζει τη μεγαλύτερη της ανάκαμψη και την είσοδο της με σημαντικό μερίδιο στη διεθνή αγορά.

Το InBusinessNews παρουσιάζει τα μεγαλύτερα έργα, τα οποία βρέθηκαν κατά τη φετινή χρονιά στο επίκεντρο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επενδυτών. Πρόκειται για αναπτυξιακά έργα, κυρίως ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα πλείστα εξ αυτών αφορούν τον τομέα του τουρισμού και βρίσκονται στη Λεμεσό.

Halcyon Hotel 
Το υπερπολυτελές νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Stademos Hotels, ανεγείρεται στη Λεμεσό, στην περιοχή Αμαθούντας. Το έργο, το οποίο υπολογίζεται να κοστίσει περί τα €30 εκατ, αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2018.  Βάσει του σχεδιασμού, το πεντάστερο ξενοδοχείο διαθέτει 200 κλίνες και πολυτελή διαμερίσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μετοχική δομή του έργου συμμετέχουν και ξένοι επενδυτές.

2 chalkion

Parklane Luxury Collection Resort and Spa 
Το πρώην Le Meridien αποτελεί το πολλά υποσχόμενο υπό ανακαίνιση project της ανατολικής Λεμεσού, με προϋπολογισμό €70 εκατ. Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει την Άνοιξη του  2018. Χτισμένο σε παραθαλάσσια έκταση 100,000m2, το πολυτελές θέρετρο, περιλαμβάνει 52 σουίτες και 274 πολυτελή δωμάτια.  Βάσει του σχεδιασμού, το ξενοδοχείο περιλαμβάνει συνεδριακό κέντρο, υπερσύγχρονη θεατρική αίθουσα ballroom, 10 εστιατόρια και μπαρ, Spa και άλλα. 

3 meridien
 

Ανακαίνιση Four Seasons Hotel

€30 εκατ κόστισε η ανακαίνιση και επέκταση του γνωστού ξενοδοχείου Four Seasons στη Λεμεσό. Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πύλες του προς τα τέλη του 2017, με εντελώς ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο look.   

5. four seasons
 

The ONE 
Το κόστους €60 εκατ, βραβευμένο ως καλύτερο ψηλό οικιστικό κτήριο στην Ευρώπη, ONE, ανεγείρεται στην παραλιακή λεωφόρο της Λεμεσού, και θα είναι το υψηλότερο παραλιακό οικιστικό κτίριο στην Ευρώπη, με το ύψος του να ανέρχεται στα 170 μέτρα. Αποτελείται από 37 ορόφους, 83 πολυτελή διαμερίσματα και ένα τριώροφο ρετιρέ, με απρόσκοπτη πανοραμική θέα προς θάλασσα και βουνό.Η ιδέα και ο σχεδιασμός του ΟΝΕ είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Pafilia με τους διεθνούς φήμης master-planners Atkins, το αρχιτεκτονικό γραφείο WKK και τους διακοσμητές εσωτερικού χώρου HBA. 

6 one
 
Limassol Del Mar 
Με ύψος 107 μέτρα και 27 ορόφους, το κόστους €400 εκατ Limassol Del Mar έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα ανάπτυξης στην Κύπρο. Μάλιστα, η εφημερίδα «The Sunday Times» το έχει συμπεριλάβει στα  πιο σημαντικά έργα διεθνούς εμβέλειας.  Το έργο αποτελείται από κατοικίες πολυτελείας, 5αστερες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες καθώς και πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια.  Ιδιοκτησίας της κοινοπραξίας των ομίλων Leptos και D. Zavos, το Limassol Del Mar κατασκευάζεται στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού (ανατολικά της Τουριστικής Περιοχής Γερμασόγειας). Βάσει του σχεδιασμού του, θα αποτελείται από δύο πολυτελείς πύργους, πρωτοποριακού σχεδιασμού και κατασκευής, με 168 διαμερίσματα, τα οποία θα προσφέρουν απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα.
Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019 και η δεύτερη το 2020.

del mar

 

The Oval 

Περίπου €30 εκατ κόστισε η ανέγερση του «The Oval» στη Λεμεσό, οι εργασίες κατασκευής του οποίου ολοκληρώθηκαν εντός του 2017. Με ύψος 75 μέτρα και 16 ορόφους, η Cybarco κατασκεύασε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, πλησίον του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και 100 μέτρα από τη θάλασσα, ένα έργο εμπορικής χρήσης. Το Oval διαθέτει, πέραν των γραφείων, περισσότερους από 230 χώρους στάθμευσης, καφετέρια, γυμναστήριο, υπηρεσίες property management κ.α.

9 oval
 

Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο 

Το πολυαναμενόμενο  Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό άνοιξε και επίσημα τις πύλες του το Φθινόπωρο του 2017.  Το έργο, κόστους πέραν των €40 εκατ, προσδοκεί να αποτελέσει την απάντηση στην ταλαιπωρία των καρκινοπαθών των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, οι οποίοι χρειάζεται να μεταβαίνουν στη Λευκωσία για τις θεραπείες.

10 germaniko ogkologiko