Αρχική Τελευταία Νέα Αλλαγή των δεδομένων στα οδοφράγματα: Τι θα ισχύει από Δευτέρα 12/07

Αλλαγή των δεδομένων στα οδοφράγματα: Τι θα ισχύει από Δευτέρα 12/07

Εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας, σε ελεύθερες περιοχές και κατεχόμενα, η διακίνηση μέσω των σημείων διέλευσης εισέρχεται πλέον σε βαθύ κόκκινο. Η δικοινοτική τεχνική Επιτροπή για την Υγεία αποφάσισε την αυστηροποίηση των μέτρων, ανεβάζοντας στην τρίτη βαθμίδα το επίπεδο ελέγχου στα οδοφράγματα, με ισχύ από τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί.

Οι μη εμβολιασθέντες, περιλαμβανομένων των εργαζομένων και των ατόμων με προβλήματα υγείας, μπορούν να διέρχονται μέσω των σημείων διέλευσης, μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ για κορονοϊό, 72 ωρών. Οι σπουδαστές και οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας που δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει απαραιτήτως να επιδεικνύουν αρνητικό πιστοποιητικό κορονοϊού επτά ημερών.

Οι πλήρως εμβολιασθέντες με τα τέσσερα αδειοδοτημένα σκευάσματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, καθώς και με τα κινέζικα Sinovac και Sinopharm και το ρωσικό Sputnik, μπορούν να διέρχονται από τα οδοφράγματα εφόσον παρουσιάσουν αρνητικό τεστ επτά ημερών. Προϋπόθεση να έχουν παρέλθει δεκατέσσερις ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος.