Αρχική Τελευταία Νέα Δωρεάν μαθητικό εισιτήριο για ολόκληρη τη μαθητική χρονιά στη 12χρονη μαθήτρια

Δωρεάν μαθητικό εισιτήριο για ολόκληρη τη μαθητική χρονιά στη 12χρονη μαθήτρια

Δωρεάν μαθητικό εισιτήριο για ολόκληρη τη μαθητική χρονιά θα χορηγήσει αύριο στη 12χρονη μαθήτρια Αμερικανοκυπριακής καταγωγής, που ζει στη Λεμεσό, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

Η απόφαση λήφθηκε, μετά από περιστατικό που είδε προχθές το φως της δημοσιότητας, και αφορά σε 12χρονη μαθήτρια στην οποία -σύμφωνα με την καταγγελία του αδερφού της- δεν επιτράπηκε από οδηγό η είσοδος στο λεωφορείο, γιατί δεν είχε τα 70 σεντς που απαιτούνται για πληρωμή του κομίστρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο αδερφός της μαθήτριας στην καταγγελία του απέδωσε το γεγονός στο ότι η μαθήτρια «είναι Αμερικανοκυπριακής καταγωγής και έγχρωμη», με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών να καταδικάζει αμέσως μετά τέτοιο ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρούσος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως «οι ρατσιστικές διακρίσεις και τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι επιεικώς απαράδεκτες και είναι καταδικαστέες».

«Έχω ενημερωθεί για το περιστατικό και το διερευνούμε με στόχο να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά. Προσωπικά θα επιδιώξω συνάντηση τόσο με την μαθήτρια όσο και με την οικογένειά της και θα της χορηγηθεί δωρεάν το μαθητικό εισιτήριο για ολόκληρη τη μαθητική χρονιά», σημείωσε.

Στο  μεταξύ, η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, σε χθεσινή ανακοίνωσή της απορρίπτει κάθε νύξη για ρατσιστική ή άλλη διάκριση από προσωπικό της εταιρείας, υποδεικνύοντας πως «η κοινωνική συνεισφορά της στα 11 χρόνια της λειτουργίας της αποδεικνύουν ξεκάθαρα το αντίθετο».

Όπως αναφέρει η Εταιρεία «στην ίδια διαδρομή, όπως και στις πλείστες μαθητικές διαδρομές, μεταφέρονται από την ΕΜΕΛ εδώ και χρόνια μαθητές πολλών εθνικοτήτων που φοιτούν στα σχολεία μας, χωρίς καμία διάκριση και το ίδιο συμβαίνει και στο συγκεκριμένο δρομολόγιο».

Συνάντηση αύριο στις 17:30 με την οικογένεια

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Μεταφορών, Χρίστος Παπαμιχαήλ, ανέφερε πως ο κ. Καρούσος θα συναντηθεί αύριο στις 17:30 με την οικογένεια της μαθήτριας, καθώς και την μαθήτρια, στην οποία θα παραδώσει το δωρεάν μαθητικό εισιτήριο για ολόκληρη τη μαθητική χρονιά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαμιχαήλ  στην ίδια συνάντηση θα παρευρεθεί και ο οδηγός του λεωφορείου.

Όπως είπε ο κ. Παπαμιχαήλ πριν την έναρξη της σχολικής χρονιά είχαν δοθεί οδηγίες, ενώ ενημερώθηκαν και οι εταιρείες ότι όποια παιδιά δεν κατάφεραν να εκδώσουν την κάρτα τους να επιβιβάζονται κανονικά στο λεωφορείο και να πηγαίνουν σπίτι τους, για να μην μένουν εκτεθειμένα στο δρόμο.

Όπως τονίζει η ΕΜΕΛ «υπάρχουν σαφείς και κατηγορηματικές οδηγίες προς τους οδηγούς, να δείχνουν κατανόηση σε παρόμοιες περιπτώσεις» και ότι «στα 11 χρόνια που η ΕΜΕΛ πραγματοποιεί τα μαθητικά δρομολόγια, δεν είχε προηγουμένως ποτέ αναφορά για τέτοιο περιστατικό».

Επιπρόσθετα, η εταιρεία σημειώνει ότι για τον συγκεκριμένο οδηγό, με συνολική υπηρεσία 26 ετών ως οδηγός λεωφορείων και μεταφοράς μαθητών, δεν υπήρξε μέχρι τώρα κανένα άλλο παράπονο για την επαγγελματική του συμπεριφορά.

Προηγούμενο άρθροΣτο Υπουργικό την Παρασκευή το θέμα με το βιβλίο αγγλικών – Συνάντηση ΠτΔ με Υπ. Παιδείας
Επόμενο άρθροΤΩΡΑ: Ανατράπηκε φορτηγό μετά από τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού.