Αρχική Τελευταία Νέα Ο Γιώργος Λιλλήκας εξαγγέλει την Προεδρική του υποψηφιότητα στις 12 Μαρτίου

Ο Γιώργος Λιλλήκας εξαγγέλει την Προεδρική του υποψηφιότητα στις 12 Μαρτίου

Αυτο δήλωσε στην εκπομπη ΕΛΕΥΘΕΡΑ κι ΩΡΑΙΑ του δημοσιογράφου Γιώργου Παυλίδη στο ΚΑΝΑΛΙ 6

Προεδρικές Εκλογές:

Στις 12 του Μάρτη κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ανώτατης Συγκλήτου της Συμμαχίας θα συζητηθεί και αναμενεται ότι θα εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία η υποψηφιότητα του Γ. Λιλλήκα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το θεμα έχει ήδη συζητηθεί στην Πολιτική Σύγκλητο, η οποία κατά πλειοψηφία προέκρινε την υποψηφιότητα Λιλληκα. 

Ο Προεδρος της Συμμαχίας παρουσιάστηκε σίγουρος οτι η δίκη του υποψηφιότητα θα στηριχθεί τόσο απο κόμματα, όσο και απο πλατιά στρώματα του λαού.

Σε ό,τι δε αφορά το δεύτερο γύρο εξέφρασε τη θεση ότι συμφωνα και με μετρήσεις που έχει υπόψη του, η δική του υποψηφιότητα επικρατεί αυτής του Νίκου Αναστασιαδη.

Τουρκοκυπριακά κείμενα στα σχολεία:

Η Συμμαχία Πολιτών ως κόμμα, αλλά και ο ίδιος ο βουλευτής της Συμμαχίας Παύλος Μυλωνάς δεν εχουν προσυπογράψει καμία πρόταση και δεν προτίθενται να θέσουν θέμα για τη διδασκαλία κειμένων Τουρκοκύπριων λογοτεχνών στα Ε/κ σχολεία.

Μάλιστα ο Γιωργος Λιλληκας ηταν κατηγορηματικός τονίζοντας οτι στα σχολεία μας πρέπει να διδάσκονται όχι μονο τ/κ, αλλά και Τούρκοι λογοτέχνες, οι οποίοι συχνά παρουσιάζονται ιδιαιτερα καυστικοί για τα κακώς κειμενα στη χώρα τους.

Πηγή: Κανάλι 6 / Γιώργος Παυλίδης