Αρχική Τελευταία Νέα Έρευνα στη Γερμασόγεια: Έλλειμμα €140.000 στο Συμβ. Κοιν. Εθελοντισμού

Έρευνα στη Γερμασόγεια: Έλλειμμα €140.000 στο Συμβ. Κοιν. Εθελοντισμού

Έλλειμμα €140.000 εντοπίστηκε στο ταμείο του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Γερμασόγειας, κάτι το οποίο οδηγεί στη διεξαγωγή έρευνας από ανεξάρτητους ελεγκτές, ενώ ίσως εμπλακεί και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσσέας Μιχαηλίδης.

Το έλλειμμα επιβεβαίωσε στον «Φ» και ο δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, ο οποίος προεδρεύει εκ της θέσεώς του (ως δήμαρχος) και στο Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού. Ο κ. Ξυδιάς εντόπισε το έλλειμμα όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Όπως ανέφερε στον «Φ» θα ζητήσει προσφορές από δύο ελεγκτικούς οίκους προκειμένου να διενεργηθεί εις βάθος έρευνα με σκοπό να διαπιστωθεί πώς προέκυψε το έλλειμμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φ», ύστερα από καταγγελία η οποία κοινοποιήθηκε και στον «Φ», ο κ. Ξυδιάς ανέφερε ότι όντως υπάρχει έλλειμμα το οποίο εντόπισε ο ίδιος. Υπάρχουν πρακτικά, τον έλεγχο των οποίων θα αναθέσουμε σε ιδιώτες ελεγκτές με σκοπό να διεξάγουν σε βάθος έρευνα, είπε ο κ. Ξυδιάς.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι τα χρήματα του ταμείου προορίζονταν για φιλοδωρήματα στο προσωπικό του Συμβουλίου. Ανέφερε επίσης, πως ανεξαρτήτως της έρευνας, η οποία θα βοηθήσει και στην πιο ορθολογική λειτουργία του Συμβουλίου, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία του Συμβουλίου, αφού από αυτήν συντηρείται η λειτουργία νηπιαγωγείου και κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο τέως δήμαρχος κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης, από τον οποίο ζητήσαμε να εκφέρει τις απόψεις του σχετικά με το έλλειμμα στο ταμείο του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού ανέφερε πως όταν ανέλαβε ως πρόεδρος του Συμβουλίου υπήρχε ήδη έλλειμμα περίπου €35.000 ενώ δεν υπήρχε καν ταμίας για να διαχειρίζεται τα οικονομικά του Συμβουλίου. 

Διαβάστε τη συνέχεια στον Φιλελεύθερο ΕΔΩ: