Αρχική Τελευταία Νέα 2,000 νέα δέντρα φυτεύτηκαν στην Λεμεσό την περασμένη Κυριακή

2,000 νέα δέντρα φυτεύτηκαν στην Λεμεσό την περασμένη Κυριακή

Όπως ενημέρωσε το κίνημα δενδροφυτεύσεων 300,000 Trees in Limassol την περασμένη Κυριακή η ομάδα “Ας Ξανακάνουμε την Κύπρο πράσινη” φύτεψε με υπομονή και αγάπη προς την φύση 2000 νέα δέντρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Πρωτοβουλία 300,000 Δέντρα στη Λεμεσό, ξεκινάει δυναμικά τη δράση της από το Δήμο Αγίου Αθανασίου, την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, σε μία πράσινη γιορτή, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:00 στην Πλατεία Ειρήνης. Στο σημείο συνάντησης αυτό, οι συντονιστές θα υποδείξουν στους εθελοντές τα διάφορα πάρκα εντός των οποίων θα γίνουν οι δενδροφυτεύσεις, ενώ στις 16:00 θα υπάρχει παράλληλη, με τις δενδροφυτεύσεις, δράση με τη περιβαλλοντική εκδήλωση «Nature Festival- Plant A Tree» και πάλι στην Πλατεία Ειρήνης του Δήμου Aγίου Αθανασίου με γνωστούς  DJ’S, ενημερωτικά περίπτερα και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Στις 27/10/2019 η Λεμεσός θα αποκτήσει 500 καινούργια δέντρα—τους καλύτερους σύμμαχους της ενάντια στην κλιματική αλλαγή και τις καταστροφικές της συνέπειες που ήδη αρχίσαμε να παρατηρούμε έντονα! Οι δενδροφυτεύσεις των δέντρων αυτών θα γίνουν στα ακόλουθα πάρκα:
1)Πάρκο οδών Απόλλωνος, Δήμητρας και Προμηθέως

2)Πάρκο οδού Σφαλιαγγιωτίσσης 58

3)Πάρκο οδού Κλεισούρας 25

4)Πάρκο οδού Κοκκινόγιας – Κυπαρίσσας 4

5)Πάρκο οδού Κεφαλληνίας 2

6)Πάρκο οδού Γιάννη Ρίτσου 36

Η δενδροφύτευση και το φεστιβάλ συνδιοργανώνονται με το Δήμο Αγίου Αθανασίου και τους PAT TEAM, ARESKEE.COM και CHOICE FM.

H Πρωτοβουλία 300,000 Δέντρα στη Λεμεσό, μία ανεξάρτητη και αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών, σηκώνει μανίκια και αναλαμβάνει δράση και περιμένει κάθε Λεμεσιανό στη μάχη φρεναρίσματος της κλιματικής αλλαγής με μαζικές δενδροφυτεύσεις.

«Πάρτε θέση μαζί μας για να δείξουμε στα παιδιά μας ότι θέλουμε το καλύτερο για αυτά. Στόχος μας είναι, και για αυτόν εργάζονται ήδη αρκετοί εθελοντές με πάθος και ενθουσιασμό, η προσπάθεια αυτή να έχει βάθος χρόνου ώστε να επιφέρει αποτελέσματα και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τη δική σας εθελοντική συμμετοχή στις δενδροφυτεύσεις. Την Κυριακή ξεκινάμε να φυτεύουμε και δεν θα σταματήσουμε ποτέ.»

2.000 δέντρα θα φυτευτούν και στην κοινότητα Πισσουρίου.