Αρχική Τελευταία Νέα Τα ευρήματα της νεκροτομής για το 2 ημερών βρέφος στη Λεμεσό… Είχαν...

Τα ευρήματα της νεκροτομής για το 2 ημερών βρέφος στη Λεμεσό… Είχαν προειδοποιήσει οι γιατροί

Οι ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα καταδείξουν τα ακριβή αίτια θανάτου του μόλις δύο ημερών βρέφους που «έσβησε» στο Νοσοκομείο Λεμεσού βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του

Το μωράκι γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική στις 9 Ιουλίου, χθες στις 11 το πρωί το βρέφος και η μητέρα του πήραν εξιτήριο και μετέβηκαν στην οικία τους.

Η Γερμανίδα μητέρα, μόνιμη κάτοικος Κύπρου, διαπίστωσε ότι το χρώμα του βρέφους δεν ήταν φυσιολογικό και στις 12.40 το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου γύρω στις 14:00 άφησε την τελευταία του πνοή.

Κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου βρέφους που διενήργησε το πρωί η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα, λήφθηκαν δείγματα τα οποία έχουν σταλεί για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το σοβαρό ενδεχόμενο το μωρό να γεννηθεί με κάποιο σύνδρομο λόγω γενετικού προβλήματος, είχε ενημερωθεί από την αρχή η μητέρα η οποία αποφάσισε να το γεννήσει χωρίς να προχωρήσει και σε αμνιοκέντηση όπως της είχε συστηθεί από γυναικολόγο.

Σημειώνεται επίσης ότι το προσωπάκι του μωρού έφερε χαρακτηριστικά συνδρόμου γενετικής ανωμαλίας.

Πηγή:Cyprustimes