Αρχική Εκδηλώσεις ΕΘΑΛ 2017: Με κυπριακό έργο και ιρλανδική κωμωδία

ΕΘΑΛ 2017: Με κυπριακό έργο και ιρλανδική κωμωδία

Mε δύο πρεμιέρες ξεκινάει και επίσημα η θεατρική σεζόν 2017 για την ΕΘΑΛ.
 
Πρώτη πρεμιέρα, το κυπριακό έργο Χώμα της Μελίνας Παπαγεωργίου την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ακολουθεί η πρεμιέρα της ιρλανδικής κωμωδίας του Χιού Λέοναρντ The Patrick Pearse Motel το Σάββατο 11 Μαρτίου, στον Τεχνοχώρο.
 
Το έργο της Μ. Παπαγεωργίου ανεβαίνει από τη Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα, ενώ παρουσιάστηκε φέτος σε σκηνοθετημένη ανάγνωση στο Πρόγραμμα PLAY ON! που διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Παραστάσεις κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 8.30μ.μ. (μέχρι τα τέλη Μαρτίου).
 
Το έργο
Ένα άντρας και μια γυναίκα, παντρεμένοι πολλά χρόνια με τρία αγόρια, έχουν μόλις πληροφορηθεί για τη σοβαρή ασθένεια της γυναίκας. Το πώς ο καθένας τους θα χειριστεί αυτό το δεδομένο αποκαλύπτει δύσκολες πραγματικότητες για τη σχέση τους καθώς και για την ανθρώπινη φύση, όταν έρχεται αντιμέτωπη με την αναπόφευκτη μοίρα όλων μας. Παρακολουθούμε την αρχή, εξέλιξη και φθορά του έρωτα και της οικογενειακής συνύπαρξης μέσα από ένα παιχνίδι με το χρόνο, καθώς σκηνές του παρελθόντος εκτός χρονολογικής σειράς εναλλάσσονται με σκηνές του παρόντος.
 
Σκηνές καθημερινές από τη ζωή δύο ανθρώπων της «διπλανής πόρτας», πότε σημαντικές, πότε ασήμαντες, πότε κωμικές, πότε δραματικές, τις οποίες ο θεατής παρακολουθεί έχοντας επίγνωση του επερχόμενου θανάτου, δημιουργούν ένα μωσαϊκό που αγγίζει ευαίσθητες χορδές και εκπλήττει συνεχώς το θεατή.
 
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα
Σκηνικά / κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Σχεδιασμοί φωτισμών: Καρολίνα Σπύρου
Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου
 
Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Ανδρέου, Στέλιος Καλλιστράτης
 
 
Η φαρσοκωμωδία του γνωστού Ιρλανδού συγγραφέα Χιού Λέοναρντ «The Patrick Pearse Motel» ανεβαίνει από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη & Σάββατο στις 8.30μμ και Κυριακή στις 6.30μμ στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ (μέχρι 2 Απριλίου).
 
Το έργο
Στην Ιρλανδία του 1970 δύο Ιρλανδοί «πατριώτες» ετοιμάζονται για τα εγκαίνια ενός μοτέλ ως φόρο τιμής για τους πεσόντες ήρωες των αγώνων της Ιρλανδίας. Οι γυναίκες τους όμως δεν συμμερίζονται το πατριωτικό τους φρόνημα αλλά τις πιο μοντέρνες ιδέες των Αγγλίδων. Όταν η Αγγλία κάνει έφοδο στην Ιρλανδία για άλλη μια φορά δεν το κάνει με πόλεμο αλλά με ερωτικά στα όρια της τρέλας τερτίπια. Τελικά ποιος θα κερδίσει;
 
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος
Σκηνικά / κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Σχεδιασμοί φωτισμών: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός σκηνοθέτης: Μαρίνα Βρόντη
 
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Βήχας, Μαρίνα Βρόντη, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Hρόδοτος Μιλτιάδους, Μαρία Παπαφωτίου, Χάρης Αριστείδου και o Γιάννος Αντωνίου.
 
Λεμεσός, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, 25877827