Αρχική Τελευταία Νέα Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση ο Προϋπολογισμός του Δήμου Λεμεσού για...

Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση ο Προϋπολογισμός του Δήμου Λεμεσού για το έτος 2018

Ισοσκελισμένος και με έντονο αναπτυξιακό προσανατολισμό 21,5 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε τη Δευτέρα το βράδυ από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, ο νέος προϋπολογισμός για το 2018.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τον προϋπολογισμό ύστερα από διεξοδική συζήτηση και θα προωθηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο για έγκριση.

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει αναπτυξιακές δαπάνες αφενός για έργα υποδομής, έργα κοινωνικής συνοχής και έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και αφετέρου μέτρα για εκσυγχρονισμό της δημοτικής μηχανής για καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Ειδικότερα στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται δέκα τρία (13) νέα αναπτυξιακά έργα. Ξεχωρίζουν έργα που αφορούν την αγορά γης και δημιουργία μεγάλου χώρου στάθμευσης, δαπάνες για περιβαλλοντικές γειτονιές (πάρκα, γήπεδα, πλατείες, χώροι πρασίνου), την ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων, την αναβάθμιση των αποθηκών ΓΕΒΟ σε τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, οδικά και άλλα μικρότερα έργα.

Σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό της δημοτικής μηχανής περιλαμβάνονται δαπάνες για αγορά σκυβαλοφόρων οχημάτων, κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης δημοτών, για μελέτες για αναδιοργάνωση, για καθορισμό διαδικασιών και εσωτερικό έλεγχο, για ενιαίο σύστημα μηχανογράφησης και για διαχείριση του στόλου των οχημάτων του Δήμου. 

Στο μεσοπρόθεσμο τριετή προϋπολογισμό 2018 – 2020 (δημοσιονομικό πλαίσιο), έχουν περιληφθεί επιπρόσθετα αναπτυξιακά έργα με πλέον σημαντικό, την πρόβλεψη για αξιοποίηση της δημοτικής κτημοσύνης του Εναερίου.
Σε ότι αφορά την αύξηση από τη λειτουργία του ΟΕΔΑ, το Δημοτικό Συμβούλιο

αποφάσισε να απορροφήσει το μεγαλύτερο κόστος ώστε να χρειαστεί μία μόνο μικρή αύξηση στο τέλος αποκομιδής σκυβάλων της τάξης του 3.55%.