Αρχική Τελευταία Νέα 24ωρη απεργία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

24ωρη απεργία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέρχεται από τις έξι και τριάντα το πρωί, το προσωπικό τεσσάρων τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Απεργούν συνολικά 150 άτομα στα τμήματα καθαριότητας, βοηθών θαλάμων, κλητήρων χειρουργείου και το προσωπικό κουζίναςΑιτία, είναι η έλλειψη προσωπικού, εξαιτίας της οποίας όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να πάρουν άδειες ανάπαυσης ή ασθενείας. Σε έκτακτη γενική συνέλευση το πρωι αποφάσισαν να συνεχίζουν την απεργία.Μιλώντας στο Τρίτο, η οργανωτική Γραμματέας ΣΕΚ Λεμεσού Νάντια Πιερίδου ανέφερε ότι λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού, δεν μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο, φέρνοντας ως παράδειγμα το Τμήμα καθαριότητας όπου υπάρχει έλλειψη 19 καθαριστριών.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, Χρίστος Νικολάου, εξέφρασε την ενόχληση του για την απεργία καθώς όπως είπε αυτή συμπίπτει με προγραμματισμένη επίσκεψη της κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας,
Προηγήθηκε είπε, συνάντηση με τις συντεχνίες και διερωτήθηκε γιατί οι εργαζόμενοι κατέρχονται σε απεργία χωρίς προειδοποίηση.
Παρά την έλλειψη προσωπικού λόγω της απεργίας, πρόσθεσε, το νοσοκομείο θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.
Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το πρόβλημα, υπάρχουν σχεδιασμοί σε βάθος χρόνου για αγορά υπηρεσιών.