Αρχική Τελευταία Νέα Έρχονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες της τελευταίας 3ετίας

Έρχονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες της τελευταίας 3ετίας

Tόσο οι πιθανότητες βροχής, όσο και τα ύψη βροχής αυξάνονται σημαντικά τα επόμενα 24ωρα. Από την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή αισθητή πτώση μέχρι και την Κυριακή, όπου αναμένεται η κορύφωση των ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών. Ταυτόχρονα, οι άνεμοι έχουν αρχίσει να ενισχύονται από σήμερα Τετάρτη και θα παραμείνουν ενισχυμένοι μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού λόγω ορογραφικής ενίσχυσης ενώ σχετικά υψηλά είναι και τα ύψη βροχής στα δυτικά και νότια παράλια, όπου οι βροχές θα είναι πιο συχνές και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα καταιγίδων.

Επίσης θα προσέξετε ότι οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν σταδιακά κατά το δεύτερο μισό της Πέμπτης ενώ λόγω και της αισθητής πτώσης της θερμοκρασίας, τα χιόνια θα αρχίσουν να επεκτείνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Την Πέμπτη το βράδυ, χιονοπτώσεις αναμένονται από τα 1100 μέτρα περίπου, με χιονοστρώσεις από τα 1200 μέτρα περίπου. Κατά την διάρκεια της Παρασκευής, χιονοπτώσεις θα παρατηρούνται σε παρόμοια υψόμετρα με αυτά της Πέμπτης της νύχτας αρχικά, ενώ από το απόγευμα προς βράδυ, αναμένεται περαιτέρω επέκταση τους, όπου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, θα φτάσουν μέχρι περίπου τα 800 μέτρα, με χιονοστρώσεις από τα 900 μέτρα περίπου και άνω. Εκτιμούμε ότι το μέσο ύψος του συνολικού φρέσκου χιονιού που θα πέσει στα 1900 μέτρα (όπου είναι και η πρόγνωση) θα είναι γύρω στο μισό μέτρο, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν καθ’ όλη τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, οι χιονοστρώσεις δεν θα είναι ομοιόμορφες.

Έπειτα, ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά ενώ η θερμοκρασία συνεχίζει την πτωτική της πορεία. Το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή, όπου και θα έχουμε την κορύφωση των ψυχρών αερίων μαζών, υπάρχει το ενδεχόμενο να παρατηρηθούν και πάλι ασθενείς χιονοπτώσεις λόγω Lake Effect Snow (στην δική μας περίπτωση από Sea Effect Snow). Εάν όντως παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο, είναι πιθανόν να σημειωθούν ελαφριές χιονοπτώσεις ή νιφάδες χιονιού μέχρι και πεδινές περιοχές.

ΠΗΓΗ: Kitasweather