Αρχική Τελευταία Νέα Μέχρι και στους -3 βαθμούς η θερμοκρασία απόψε

Μέχρι και στους -3 βαθμούς η θερμοκρασία απόψε

Κατακόρυφη πτώση μέχρι και -3 θα σημειώσει η θερμοκρασία απόψε με τους ανέμους να κάνουν την αίσθηση της παγωνιάς ακόμα πιο έντονη ενώ αύριο αναμένεται νέο κύμα βροχόπτωσης.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τα νότια παράλια της Μικράς Ασίας επηρεάζει παροδικά την περιοχή, ενώ από αύριο αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα και σταδιακά ψηλή πίεση.

Απόψε, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα παράλια και τα προσήνεμα ορεινά, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Αργότερα θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και στα δυτικά και βόρεια μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ισχυροί, 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και στα δυτικά και βόρεια μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό γύρω στους 14 στα παράλια και στον μείον δύο βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα ορεινά, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά παράλια, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Παγετός αναμένεται στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά στα πεδινά. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά ταραγμένη.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση, στα ορεινά και τα ημιορεινά. Σε κάποιες πεδινές περιοχές ενδέχεται να πέσει χιονόνερο. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται παγετός, κατά το διήμερο, στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και τοπικά στο εσωτερικό ή και στα παράλια.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Κυριακή πτώση και τη Δευτέρα μη αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί αισθητά κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 56 εκατοστά.