Αρχική Τελευταία Νέα Στις 30 Νοεμβρίου η απόφαση για επανακαταμέτρηση ή όχι των ψήφων στο...

Στις 30 Νοεμβρίου η απόφαση για επανακαταμέτρηση ή όχι των ψήφων στο Δήμο Λεμεσού

Την απόφαση του στην εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση ή όχι των ψήφων των δημοτικών εκλογών  της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού, θα ανακοινώσει το εκλογοδικείο στις 30 Νοεμβρίου.
 
Σήμερα καταχωρήθηκε, ενώπιον του δικαστηρίου, η τελευταία γραπτή αγόρευση από πλευράς του δικηγόρου του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, ενώ είχε προηγηθεί η καταχώρηση των γραπτών αγορεύσεων της Νομικής Υπηρεσίας, στις 30 Οκτωβρίου και του αιτητή, στις 2 Νοεμβρίου.
 
Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, ο  αιτητής παρουσίασε 11 μαρτυρίες εκπροσώπων του ΑΚΕΛ σε ισάριθμα εκλογικά κέντρα, μέσα από τις οποίες αμφισβητούσε τον τρόπο που καθορίζονταν τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια, θεωρώντας πως αυτό αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Νομική Υπηρεσία παρουσίασε, από την πλευρά της,  τους 11 προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων, εκφράζοντας τη θέση πως όλα έγιναν νομότυπα και υποδεικνύοντας πως, κατά τη διάρκεια διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων, δεν υπήρξε καμία γραπτή ένσταση από πλευράς εκπροσώπων των κομμάτων.

Το δικαστήριο ανέφερε πως θα δώσει την απάντηση του για επανακαταμέτρηση ή όχι των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού, στις 30 Νοεμβρίου και ώρα 09:30.

Υπενθυμίζεται πως η εξέταση της εκλογικής αίτησης, που κατατέθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, έπρεπε να είχε εξεταστεί μέσα σε τρεις μήνες, σύμφωνα με τη Νομοθεσία, γεγονός που από μόνο του θα μπορούσε ν` αποτελέσει λόγο για άσκηση έφεσης από οποιανδήποτε πλευρά, στην τελική απόφαση του Εκλογοδικείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΒαριές ποινές σε 58χρονο και 23χρονο που πιάστηκαν με 17 κιλά κάνναβης στη Λεμεσό
Επόμενο άρθροΦωτιά σε όχημα τα ξημερώματα στη Λεμεσό