Αρχική Τελευταία Νέα Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού για το δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης (31/12/2017) για...

Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού για το δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης (31/12/2017) για τα ψηλά κτήρια

Ο Δήμος Λεμεσού επιθυμεί να ανακοινώσει τα ακόλουθα σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης (31/12/2017) με τίτλο «Πόσο πιο ψηλά στη Λεμεσό;» που αναφέρεται σε «θέσεις» του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για τα ψηλά κτήρια:

1. Η αναφορά σε επιστολή που έστειλε ο Δήμος Λεμεσού στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Ένωσης Δήμων είναι ανακριβείς γιατί ουδέποτε ο Δήμος έστειλε μια τέτοια επιστολή.

2. Όντως ζητήθηκαν από την Ένωση Δήμων οι απόψεις του Δήμου Λεμεσού για το θέμα της θεσμοθέτησης των πολεοδομικών κινήτρων που καθόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο για σκοπούς ανάκαμψης της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην Κύπρο, θέμα που ηγέρθη από το Υπουργείο Εσωτερικών. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού βρίσκεται στο στάδιο της συζήτησης του θέματος, ώστε να εκφράσει τις θέσεις του προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

3. Στο θέμα αναφέρθηκε συνοπτικά κατά την τελετή κοπής βασιλόπιτας την Παρασκευή 29/12/17, ο Δήμαρχος Λεμεσού με ομιλία του η οποία κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ την ίδια μέρα. Το σχετικό απόσπασμα ήταν το εξής: «Ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί όλους μας είναι τα πολυώροφα κτήρια στην πόλη μας, και κυρίως κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Με πολλή προσοχή παρακολουθούμε και μελετούμε συνέχεια το θέμα αυτό, έχοντας έγνοια, από τη μια να μην στερήσουμε την πόλη μας από μια τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στον οικοδομικό τομέα, αλλά ταυτόχρονα να διαμορφώνουμε απαραίτητους κανονισμούς και κριτήρια που θα διασφαλίζουν την αρμονική και παραγωγική ένταξη των νέων αναπτύξεων τόσο στην πολεοδομική δομή της πόλης μας όσο και στην οικονομική και κοινωνική ζωή της».

Ο Δήμος Λεμεσού ήταν και παραμένει στη διάθεση των ΜΜΕ για να ενημερώνει με ακρίβεια και διαφάνεια για τις θέσεις του Δήμου για όλα τα θέματα, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η ορθή ενημέρωση του κοινού και να αποφεύγεται η δημοσίευση ειδήσεων που τυχόν να περιέχουν ανακρίβειες.