Αρχική Τελευταία Νέα 33χρονος: Εγώ τους σκότωσα

33χρονος: Εγώ τους σκότωσα

Παραδέχθηκε ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής τη διάπραξη του στυγερού φόνου με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε την ανανέωση τους διατάγματος προσωποκράτησής του για άλλες οκτώ μέρες.

Οι νέες αποκαλύψεις έγιναν στο δικαστήριο όπου μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο ύποπτος ο οποίος αυτή τη φορά εκπροσωπείτο από δικηγόρο σε αντίθεση με την πρώτη φορά που μεταφέρθηκε στο δικαστήριο.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής Κούμεττος Κουμέττου, ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι σκότωσε το ζεύγος στον Στρόβολο ενώ έδειξε στην Αστυνομία τον τρόπο που έδρασε και πώς μπήκε στο σπίτι.

Ο ύποπτος  παραδέχθηκε την διάπραξη του διπλού φονικού μόλις χθες βράδυ σε γραπτή του κατάθεση

Ο 33χρονος, ενέπλεξε και τα άλλα τρία πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση, αφού πρώτα τον υπέδειξαν οι 3 ως το πρόσωπο που σκότωσε το ζεύγος. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, δεν έχει ακόμη βρεθεί το πορτοφόλι του άτυχου Γιώργου Χατζηγεωργίου ενώ είναι άγνωστο τι έχει κλαπεί από την οικία. Όπως ειπώθηκε στα δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι, ένα ξίφος και ένα ρόπαλο, εντοπίστηκε γενετικό υλικό του 33χρονου ενώ στον ίδιο ανήκει το ζεύγος παπουτσιών που βρέθηκε στο σπίτι του φόνου από την Αστυνομία. Ο ύποπτος παραδέχθηκε εξαρχής ότι όλα τα προαναφερθέντα του ανήκουν.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι στα σημειωματάρια που βρέθηκαν στο όχημα του 33χρονου όταν αυτός συνελήφθη στην Αγία Νάπα υπάρχουν χειρόγραφες σημειώσεις για τα θύματα του φονικού και ότι έχουν γραφτεί από τον Τζιωνή και κάποιο άλλο άτομο.

Ο δικηγόρος του 33χρονου ζήτησε να του δοθούν αντίγραφα από τα εντάλματα σύλληψης και έρευνας, ενώ δεν έφερε ένσταση στην 8ημερη προσωποκράτηση.

Εναντίον του συλληφθέντος διερευνώνται 13 αδικήματα που αφορούν ανάμεσα σε άλλα, φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για διάπραξη φόνου, ληστεία, διάρρηξη και απαγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι τρεις που έχουν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση είναι ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός του 33χρονου, η 21χρονη συμβία του 33χρονου και ένας 22χρονος.

Στη κατάθεση της συμβίας του 33χρονου υπάρχει παραδοχή ότι ο Τζιωνής και ο ετεροθαλής αδελφός του έφυγαν από το σπίτι κρατώντας ένα ξίφος, ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο.