Αρχική Τελευταία Νέα Θερμοκρασία στους 35 βαθμούς και βροχές στα ορεινά

Θερμοκρασία στους 35 βαθμούς και βροχές στα ορεινά

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα, ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος αλλά νωρίς το πρωί θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Ωστόσο, το µεσηµέρι και το απόγευµα, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και παροδικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη και παροδικά το απόγευµα, στα νότια, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις ενώ τις αυγινές κυρίως ώρες αναµένεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Νεφώσεις όµως που θα αναπτύσσονται, νωρίς το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή χωρίς να αποκλείεται, την Παρασκευή και το Σάββατο, να δώσουν και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά ή και σε ορισµένες περιοχές του εσωτερικού. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναµένεται τοπική αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα κυµαίνεται κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.