Αρχική Τελευταία Νέα Υπόθεση 35kg κάνναβης – Τον έψαχναν στην Λεμεσό και τον βρήκαν Ισπανία

Υπόθεση 35kg κάνναβης – Τον έψαχναν στην Λεμεσό και τον βρήκαν Ισπανία

Συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, άντρας ηλικίας 41 ετών, ύποπτος για υπόθεση κατοχής 35 κιλών κάνναβης και κατοχής πέραν των 25 χιλιάδων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών. Οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το Δεκέμβριο, 2020, από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ.

Ο 41χρονος ύποπτος συνελήφθη στην Ισπανία με ευρωπαϊκό δικαστικό ένταλμα που εξέδωσαν οι Αρχές της Δημοκρατίας, και αφού αποφασίστηκε από τις Δικαστικές Αρχές της Ισπανίας η έκδοση του στην Κύπρο, τα ξημερώματα σήμερα, με τη συνοδεία μελών της ΥΚΑΝ, αφίχθηκε με πτήση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου επανασυνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Εναντίον του διερευνάται υπόθεση παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και παράνομης εισαγωγής και κατοχής εκρηκτικών υλών, με το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό να συνεχίζει τις εξετάσεις.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί άλλα πέντε πρόσωπα, ηλικίας 33 μέχρι και 43 ετών, εναντίον των οποίων καταχωρήθηκε και συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η ποσότητα 35 κιλών κάνναβης, μαζί με 24,900 πυροτεχνήματα και 1,010 βεγγαλικά, εντοπίστηκαν στις 18 Δεκεμβρίου, 2020, στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της ΥΚΑΝ. Τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 33, 35, 38, και 43 ετών, συνελήφθησαν την ίδια μέρα από τα μέλη της ΥΚΑΝ, ενώ πέμπτος ύποπτος, ηλικίας 35 ετών, συνελήφθη στις 03 Φεβρουαρίου, 2021.