Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Τους έταξε κυπριακά διαβατήρια με αμοιβή €36,200

Λεμεσός: Τους έταξε κυπριακά διαβατήρια με αμοιβή €36,200

Στη σύλληψη 38χρονης κατοίκου Λεμεσού προχώρησε χθες η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Την υπόθεση κατήγγειλε στην Αστυνομία ζεύγος υπηκόων τρίτης χώρας. Σύμφωνα με τους οποίους, κατά το Μάιο του 2017 είχαν συμφωνήσει με την 38χρονη, ότι εντός ενός έτους από την συμφωνία τους, θα τους είχε εξασφαλίσει Κυπριακά Διαβατήρια, μέσω του προγράμματος πολιτογραφήσεων. Για τη συμφωνία τους αυτή, οι παραπονούμενοι φέρονται να έδωσαν στην 38χρονη χρηματικό ποσό ύψους €36,200 περίπου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα οι παραπονούμενοι να έχουν εξασφαλίσει τα διαβατήρια.    

Από εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία, μέσω του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε κατατέθηκε αίτηση πολιτογράφησης για τους δύο παραπονούμενους.

Εναντίον της 38χρονης εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.