Αρχική Τελευταία Νέα Ο καύσωνας συνεχίζεται – Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο καύσωνας συνεχίζεται – Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, παρόλο που αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ και αργότερα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα δυτικά και ανατολικά παράλια, στους 29 στα νότια και βόρεια παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος παρόλο που τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα ανατολικά και νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς 2 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργά τη νύχτα και τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματίζεται τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.