Αρχική Τελευταία Νέα Υπό κράτηση 38χρονος για υπόθεση απάτης με ακίνητη περιουσία, στη Λεμεσό

Υπό κράτηση 38χρονος για υπόθεση απάτης με ακίνητη περιουσία, στη Λεμεσό

Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 38χρονου, ο οποίος φέρεται να απέσπασε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ από αλλοδαπό, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, που ενδιαφερόταν να αγοράσει τεμάχιο γης στην περιοχή Αγίου Τύχωνα και το οποίο πωλήθηκε σε άλλο πρόσωπο.
 
Ο ύποπτος, που παρουσιαζόταν ως μεσάζοντας, παραδέχθηκε πως πήρε τα χρήματα, ωστόσο υποστηρίζει ότι σκόπευε να τα επιστρέψει στον παραπονούμενο, επειδή δεν επιτεύχθηκε η συμφωνία στην αγοραπωλησία της γης.
 
Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, ο παραπονούμενος είχε ενδιαφερθεί, το 2014, να αγοράσει το συγκεκριμένο τεμάχιο γης έναντι 1.030,000 ευρώ, έχοντας πληρώσει ως προκαταβολή χρηματικό ποσό 25 χιλιάδων ευρώ στον 38χρονο μεσάζοντα.
 
 Χωρίς ο παραπονούμενος να το γνωρίζει, και ενώ είχε ήδη μεταφέρει με δυο εμβάσματα 469,200 ευρώ στους λογαριασμούς που του υποδείχθηκαν, ο 38χρονος φέρεται να ακύρωσε το αγοραπωλητήριο έγγραφο με πλαστές υπογραφές και σφραγίδες.
 
Όταν ο παραπονούμενος αντιλήφθηκε την απάτη, έδωσε εντολή για ακύρωσης μιας επιταγής που είχε επίσης εκδώσει, έναντι 545 χιλιάδων ευρώ.
 
Εναντίον του υπόπτου, που πιστεύεται πως είχε συνεργό, εξετάζονται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, απάτη, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, κατοχή πλάκας ή οργάνου χρησιμοποιούμενου για την κατασκευή σφραγίδων  χωρίς νόμιμη εξουσία και αδικήματα κατά παράβαση του Περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμου.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ