Αρχική Λεμέσιος Γ’ Δημοτικό Ύψωνα: Παιδιά και γονείς ανακάλυψαν μαζί την επίδραση της τεχνολογίας...

Γ’ Δημοτικό Ύψωνα: Παιδιά και γονείς ανακάλυψαν μαζί την επίδραση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Γονέων του Γ’ Δημοτικού Σχολείου του Ύψωνα: «Το Γ’ Δημοτικό Ύψωνα και ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου διοργάνωσαν σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου, την εκπαιδευτική δράση τεχνολογίας και δημιουργικότητας: “Παιδιά και Γονείς, Ανακαλύπτουμε Μαζί…”.

Η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο να συνεργαστούν και να διαδράσουν όλοι μαζί: παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί του σχολείου, γονείς – εκπαιδευτικοί από άλλα σχολεία, καθώς επίσης και άλλοι οργανισμοί (Ακαδημία Ρομποτικής – Πανεπιστήμιο Frederick, CARDET, Δρ. Γιώργος Τσαλακός – Παιδαγωγικό Ινστιτούτο).

Επιπλέον, η δράση αυτή χρησίμευσε και σαν ευκαιρία για διάχυση των εφαρμογών και γνώσεων που αποκτήθηκαν από τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus+ KA122 που είχε ως κύριο θέμα την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία.

Τα εργαστήρια είχαν πλούσια θεματολογία: ρομποτική και εικονική πραγματικότητα, δωμάτιο απόδρασης – escape room, εργαστήρι ηλεκτρονικών υπολογιστών και τεχνητής νοημοσύνης, εργαστήρι εικαστικών τεχνών, πανηγύρι επιστήμης, μαθησιακές δραστηριότητες με τη χρήση επαυξημένη πραγματικότητας, κυνήγι θησαυρού.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ο στόχος επιτεύχθηκε! Όταν σχολείο και γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους και έχουν μια τόσο άψογη συνεργασία, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι πέρα για πέρα ευεργετικό για τα παιδιά!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, τους γονείς – εκπαιδευτικούς που ανέλαβαν κάποια από τα εργαστήρια, τον Δρ. Γιώργο Τσαλακό (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), την Ακαδημία Ρομποτικής-Πανεπιστήμιο Frederick και τον οργανισμό CARDET που έκαναν πραγματικότητα τη σημερινή εκπαιδευτική δράση!»