Αρχική Πρόταση 4 προτάσεις για εξορμήσεις το Πάσχα στην ορεινή Λεμεσό

4 προτάσεις για εξορμήσεις το Πάσχα στην ορεινή Λεμεσό

Οι μέρες των διακοπών του Πάσχα προσφέρονται για εξορμήσεις εκτός πόλης. Η ορεινή Λεμεσός έχει την τιμητική της με τα χωριά να σφύζουν από ζωή έστω για τις γιορτινές μέρες. 

Τα Κοινοτικά Συμβούλια με αναβαθμισμένες εκδηλώσεις προσκαλούν μεγάλους και μικρούς να γιορτάσουν μαζί την Ανάσταση με διάφορες εκδηλώσεις. Το LemesosBlog προτείνει τα πιο κάτω χωριά όπου έχουν ήδη ανακοινώσει το πασχαλινό τους πρόγραμμα:

Κοινότητα Λόφου

Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 2 μ.μ. ξεκινώντας από την Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα γίνει περιδιάβαση με βιολιά και λαούτα στα δρομάκια του χωριού. Η περιδιάβαση θα καταλήξει στις 3 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Λόφου, όπου θα στηθούν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια, όπως σακουλοδρομίες, αυγουλοδρομίες, μαντηλάκι, σχοινί, γαϊδουροδρομπαμπάδες, τα οποία θα κρατήσουν μέχρι τις 6 μ.μ.

Ακόμα, θα απολαύσουμε παραδοσιακούς χορούς από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων “Ο Ασκληπιός”. 

Για τους μικρούς μας φίλους θα στηθεί παιδική γωνιά με φουσκωτό και εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.

Στις 18.00 θα αρχίσουν διαγωνισμοί τόμπολας.

Κοινότητα Πελενδρίου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πελενδρίου και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και τα οργανωμένα σύνολα του χωριού προγραμματίζουν τις εξής εκδηλώσεις: 

Τη Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου στις 16.00, στην Κεντρική Πλατεία του χωριού (απεναντι από το Phelandrio cafe) προγραμματίζονται παιχνίδια για ενήλικες: σακκουλοδρομίες, αβγουλοδρομίες, τράβηγμα σχοινιού, μαντήλι, καθαρογλωσσιές, κρεμαστάρι με λουκούμι, αλλά και για παιδιά (σακκουλοδρομίες, αβγουλοδρομίες).

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την Κυριακή του Θωμά 26 Απριλίου στις 16.00, με μεταφορά της εικόνας από την εκκλησία Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή στο παρεκκλήσι της Παναγίας Αμιάντου.

Κοινότητα Κυβίδων

Κοινότητα Μανδριών

Κυριακή του Πάσχα –28/04/2019

  • 11:00 Πρωί – Εσπερινός της Αγάπης, Εσπερινός για την γιορτή του Αγ.Γεωργίου
  • 8:00 Βράδυ – Τόμπολα στο Κέντρο «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ»

Δευτέρα του Πάσχα 29/04/19

  • 7:00 Πρωί – Πανήγυρις του Αγ.Γεωργίου
  • 1:00 Μεσημέρι – Εσπερινός στην Εκκλησία του Αγ. Μάμα για την γιορτή του Αγ. Ραφαήλ
  • 1:30 Μεσημέρι – ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΔΡΙΩΝ

Παραδοσιακό Γλέντι με φαγητό και ποτό

Τραγούδι από το Κυπριακό μουσικό σχήμα «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» και χορούς από το «ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΩΔΙΑΣ», Παραδοσιακά παιχνίδια.

Τρίτη του Πάσχα –30/04/2019

7:00 Πρωί – Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγ. Μάμα για την γιορτή του Αγ. Ραφαήλ.