Αρχική Τελευταία Νέα Κορωνοϊός – Κύπρος: Πόσα άτομα έχουν εμβολιαστεί με την 4η δόση

Κορωνοϊός – Κύπρος: Πόσα άτομα έχουν εμβολιαστεί με την 4η δόση

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 12.553 άτομα με την 4η ενισχυτική δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό ενώ συνεχίζονται καθημερινά οι εμβολιασμοί σε εμβολιαστικά κέντρα σε όλες τις επαρχίες για άτομα άνω των 60 χρόνων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης.

Ανέφερε ότι το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασθέντες ανέρχεται στο 86.7%.

Μέχρι στιγμής εμβολιάστηκαν με την 1η δόση εμβολίου, 667.253 άτομα, με την 2η δόση, 644.117 άτομα, με την 3η δόση 471.093 άτομα.

Ο εμβολιασμός στις ηλικίες 5-11 χρόνων που έλαβαν τουλάχιστον μια δόση ανήλθε στο 10.8%, στις ηλικίες 12-15 χρόνων που έλαβαν τουλάχιστο μια δόση στο 51.2% και στις ηλικίες 16-17 που έλαβαν τουλάχιστο μια δόση στο 61.2%.

Ερωτηθείς ο κ. Ταμπούρης, αν υπάρχουν αποθέματα εμβολίων, απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι αναμένονται και άλλες δόσεις εμβολίων Pfizer εντός του Καλοκαιριού.

Σε άλλη ερώτηση αν γίνονται προετοιμασίες για το Φθινόπωρο οπότε και θα έχουμε μαζικούς εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού, ανέφερε ότι «έχουμε εμβολιαστικά κέντρα ανά επαρχία που μπορούν να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων ανά ημέρα ενώ μπορεί να ανατεθεί υπερωριακή εργασία σε νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσηλευτήρια».