Αρχική Τελευταία Νέα Ο καύσωνας στους 41 βαθμούς συνεχίζεται…

Ο καύσωνας στους 41 βαθμούς συνεχίζεται…

Νέα κίτρινη προειδοποίηση (την τρίτη συνεχόμενη αυτή την εβδομάδα) για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε για σήμερα Πέμπτη το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε την Τετάρτη το απόγευμα και έχει ισχύ από σήμερα στις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Με βάση την πρόγνωση, η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στους 32 στα ψηλότερα ορεινά.

Λόγω των ψηλών θερμοκρασιών, καλείται το κοινό και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως βρέφη, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, εγκυμονούσες και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, να: 
  • Αποφεύγουν τη συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, καθώς και την άσκοπη διακίνηση και τη βαριά σωματική άσκηση.
  • Προτιμούν ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά ηλίου, εάν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο.
  • Αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών και να καταναλώνουν ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς.
  • Καταναλώνουν άφθονες ποσότητες νερού.
Η πρόγνωση του καιρού
 
Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, εποχική χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή.
 
Σήμερα Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις, στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 33 στα δυτικά και βόρεια παράλια καθώς και στα
ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήματα χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 25 στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα ορεινά, τις απογευματινές ώρες, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση μέχρι το Σάββατο για να κυμανθεί γενικά κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή.
 
Πηγή: philenews