Αρχική Τελευταία Νέα Φλερτάρει με τους 46 βαθμούς ο υδράργυρος

Φλερτάρει με τους 46 βαθμούς ο υδράργυρος

Δελτίο καιρού από από το KitasWeather

Ιδιαίτερα θερμή και υγρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα Τετάρτη, με τον καιρό να παραμένει ιδιαίτερα θερμό για την εποχή, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Από αύριο Πέμπτη, ακραία θερμές αέριες μάζες επιστρέφουν και πάλι στην περιοχή μας, με κορύφωση την Παρασκευή, όπου η θερμοκρασία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται να φτάνει τους 46 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία και να απειλείται το παγκύπριο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί ποτέ στο νησί (45.6 βαθμοί Κελσίου). Ο ακραία θερμός για την εποχή καιρός αναμένεται να συνεχίσει και το σαββατοκύριακο.

Χθες Τρίτη, η θερμοκρασία σημείωσε πτώση στις πλείστες περιοχές του νησιού, με την μέγιστη θερμοκρασία για χθες να έχει καταγραφεί από τον σταθμό του Τ.Μ στο Visitor Center Αθαλάσσας με 40.7 (41) βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Τετάρτη, αναμένεται περαιτέρω μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με τον καιρό ωστόσο να παραμένει ιδιαίτερα θερμό για την εποχή και τις θερμοκρασίες να φτάνουν γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Στα παράλια, οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες και θα κυμαίνονται γύρω στους 30-35 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως περιοχής). Παρόλα αυτά, λόγω των αυξημένων τιμών του σημείου δρόσου σήμερα, η αισθητή θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη σε σχέση με την θερμοκρασία αέρα και θα επικρατεί έντονη δυσφορία σε όλες τις περιοχές.

Από αύριο Πέμπτη, ακραία θερμές αέριες μάζες θα εγκατασταθούν και πάλι στην περιοχή μας, με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο σε όλες τις περιοχές, όπου κυρίως την Παρασκευή, οι θερμοκρασίες φαίνεται να φτάνουν γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, ενώ η περιοχή της Λευκωσίας φλερτάρει με τους 46 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή των θερμοκρασιών σε σχέση με την Παρασκευή ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα, η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, με τον καιρό ωστόσο να παραμένει ακραία θερμός για την εποχή.