Αρχική Τελευταία Νέα Προετοιμασίες στον 5ο όροφο ΓΝ Λεμεσού για να δεχθεί ύποπτα περιστατικά

Προετοιμασίες στον 5ο όροφο ΓΝ Λεμεσού για να δεχθεί ύποπτα περιστατικά

Για ασθενείς για τους οποίους υπάρχει υποψία ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και χρήζουν νοσηλείας θα χρησιμοποιηθεί αρχικά μέρος του 5ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, το οποίο έχει προετοιμαστεί κατάλληλα μετά την μετακίνηση του Ογκολογικού Τμήματος.
 
Ο ΟΚΥπΥ και η διεύθυνση του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού λαμβάνουν όλα τα μέτρα, στη βάση σχεδιασμού, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο 5ος όροφος για τις ανάγκες της πανδημίας, καθώς ο αριθμός των ασθενών στο Νοσοκομείο Αναφοράς συνεχίζει να καταγράφει αύξηση, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου.
 
Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν διαθέσιμες 88 κλίνες και μέχρι το μεσημέρι νοσηλεύονταν 50 ασθενείς.
 
«Για να λειτουργήσει εξ ολοκλήρου ο 5ος όροφος της Λεμεσού, πρέπει να γεμίσει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και ο θάλαμος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας» είπε ο κ. Χαριλάου και πρόσθεσε, «προετοιμαζόμαστε στη Λεμεσό για να είμαστε έτοιμοι».
 
Διευκρίνισε δε ότι, αρχικά μέρος του 5ου ορόφου  του ΓΝ Λεμεσού θα διαχειρίζεται μόνο ύποπτα περιστατικά Covid-19 που χρήζουν νοσηλείας, υποδεικνύοντας την ίδια ώρα ότι οι διαδικασίες θα είναι πολύ πιο γρήγορες από πριν. Συγκεκριμένα, όπως είπε, υπάρχει πλέον ο εξοπλισμός για διεκπεραίωση τεστ, με αποτελέσματα σε 3 με 4 ώρες, ώστε όσοι είναι αρνητικοί στον ιό να λαμβάνουν το συντομότερο εξιτήριο, σε αντίθεση με το πρώτο κύμα της πανδημίας, όπου χρειάζονταν 48 ώρες για την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.
 
Σύμφωνα εξάλλου με τη διεύθυνση του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού, στον 5ο όροφο συνεχίζει να λειτουργεί το Καρδιολογικό Τμήμα και έχει μεταφερθεί σε άλλο όροφο μόνο το Ογκολογικό Τμήμα, ώστε ο χώρος να χρησιμοποιηθεί για ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού.
 
Ανάλογα με τις εξελίξεις δεν αποκλείεται να μετακινηθεί και το Καρδιολογικό Τμήμα και να χρησιμοποιηθεί ολόκληρος ο όροφος για τις ανάγκες νοσηλείας ακόμη και θετικών περιστατικών κορωνοϊού.